Hülye vagyok hozzá de ha veszek egy 3D-s monitort, pl ilyet: [link] , és megoldom átalakítóval HDMI kimenettel ,hogy hozzá csatlakoztatom a ps3-hoz és 3d-s játékot játszok le akkor elvileg működik 3d-ben?persze szemüveggel.
Ja, a hangról ne felejtkezz el, mert az a monitorban a leírás szerint nincs!
Bár, ha már 3D-vel szórakozol, akkor már érdemes a PS3 Digitális Audió Optikai kimenetéről meghajtani egy 5.1 vagy 7.1 hangfalszettet a teljes élmény érdekében!
2014. jan. 28. 12:01
2/9 A kérdező kommentje:
van 5.1-es hangfal szettem és annak jack dugós kimenete van.
2014. jan. 28. 14:23
3/9 TaKy99 válasza:
Oké, de a hangfalszetten a bemenet a lényeges kérdés ebben az esetben, nem a kimenet.
2014. jan. 28. 20:46
4/9 TaKy99 válasza:
Csak mert a PS3-ról vagy optikai digitális audió vagy HDMI csatlakozóval tudsz 5.1-es hangot levenni.
2014. jan. 28. 20:53
5/9 A kérdező kommentje:
Szóval ott tartok , hogy a PS3-at egy 3d képes hdmi kabellel osszekotom a monitorral akkor a Ps3-mat kell osszekotni a hangfalszettel? Illetve ha nem a ps3mal akarom osszekotni hanem monitorkent funkcinalni akkor mindekozben lehet a monitor egy vga kabellel osszekotve egy asztali géppel is ? A ps3rol neznek filmeket, jatszanek de attol ugyanugy hasznalnam asztali gepnek is vagy ezt nekem qkkor mindig dugdosni kell?
2014. jan. 28. 21:52
6/9 TaKy99 válasza:
Igen, mivel az általad linkelt monitor csak képet jelenít meg (Nincs 5.1/7.1 hangkimenete), ezért a hangfalszettedhez is el kell juttatni valahogy a hangot, amit a PS3-ból tudsz megtenni, vagy HDMI-vel (Splitter segítségével) vagy Optikai digitális audióval.
A monitoron van külön D-Sub (VGA) csatlakozó, a PS3 meg HDMI-n menne, azaz nem kell állandóan dugdosni a kábeleket.
A hangot meg még nem tisztáztuk, hogy a hangfalszetted milyen csatlakozású. De igazából sok választásod nincs, ha párhuzamosan szeretnéd PC-re és PS3-ra is kötni.
Mert oda is kell akkor egy optikai splitter vagy egy HDMI switch...
2014. jan. 29. 09:04
7/9 A kérdező kommentje:
akkor a monitor lehet egyszerre egy VGA kábellel a géphez kötve meg egy HDMI-vel a ps3-ba és mindig amelyiket elindítom(PS3,asztali gép) annak a képét fogja közvetíteni a monitor? A hangfalszettnek 3 jackdugós kimenet van (2-ch input ,5.1-ch input meg egy harmadik narancssárga)és a 2-ch input kimenetből már össze van csatlakoztatva az asztali géphez.
2014. jan. 29. 15:11
8/9 TaKy99 válasza:
Aham, az a hangfalszetten nem ki, hanem bemenet, de igazából mindegy is, mert azt a hangfalszettet csak a PC-hez tudod kötni.
A linkelt monitornak nincs 5.1-es analóg (jack) hangkimenete, a PS3-on, mint már írtam, csak digitális SP/Dif-en (optikain) és HDMI-n van 5.1-es hangkimenet.
Azaz, vagy olyan monitort keresel, aminek van 5.1-es analóg hangkimenete (nem lesz könnyű), vagy lecseréled a hangfalszettedet.
2014. jan. 30. 10:44
9/9 A kérdező kommentje:
Értem .Köszi a valaszokat a hangot akkor még meg kell oldanom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!