Erősítő probléma! Zenehallgatás közben magától kikapcsolt, most nem működik. Mi lehet a baj?
amikor először kikapcsolt, a hővédelem oldott le.
(nem a nagy hangerő miatt, hanem mert túlterhelted a végfokokat, pl. nem megfelelő impedanciájú, /8Ω helyett 4Ω!)vagy zárlatos hangsugárzóval, esetleg hangsugárzó vezetékkel)
amikor először lekapcsolt a védelem, akkor kellett volna megkeresni az okát.
(most már, nagyon vszínű, hogy a végfok ment tönkre!, vagy ha szerencséd van, csak a védelemre használt alkatrész)
ha leveszed a burkolatot, a végfok körül nézz szét, melyik alkatrészen látszik égési, (füst) nyom.
Na, miután levettem a burkolatot, végre bekapcsolt!
De mi lehetett a hiba? Hogy később elkerülhessem...
Most kapcsolt le először, máskor nem történt ilyen. Az erősítőn, ahová dugtam a hangfalakat, 6 Ω-ot ír, a hangfalakon 8 Ω-ot. Ezt még így kaptam párban, egymással, elvileg ért hozzá az ember, aki adta. Ezek szerint mégse? Rendes hangfalkábeleket vettem hozzá, nem sérültek, talán fél évesek lehetnek. Leszedtem a burkolatot, de nem találok semmi égésfoltot... hogy kerülhetném el ezt legközelebb?
ha nagyobb a használt hangsugárzók impedanciája, nem gond! (csak kisebb ne legyen az előírtnál) 8Ω-sal kicsit halkabban szól, mint ha 6Ω-sak lennének.
azért a hangfalakat megnézetném, nehogy zárlat legyen valahol bennük (pl. hangváltóknál, kábelezésnél stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!