Osynho kérdése:

Autó hifi probléma?

Figyelt kérdés
A mai napon, miközben zenét hallgattam, elkezdett pukkanni a hifi, majd elment a zene és csak géppuskaszerű hangot adott ki, miközben a membránok ugráltak. Ez vajon mitől lehet? Erősítő halál?

2014. jan. 15. 12:05
 1/6 lac1434 válasza:
Kuka. Egyik nem birta a másikat.
2014. jan. 15. 12:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Mármint mi az az egyik és mi a másik? :)
2014. jan. 15. 12:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Milyen rendszered van? Fejegység és hangszórók, vagy fejegység, erősítő, hangszórók?

Ha előbbi, akkor fejegység hiba, ha utóbbi, akkor vagy fejegység, vagy erősítő hiba. Ezt könnyű kizárni. Kell egy próbahangszóró, amiért nem kár, és ezt rákötni az erősítőre, a bemenetre pedig jelet adni (de nem a fejegységről). Ha így szól, akkor fejegységhiba, ha nem, akkor erősítő. Egyszer találkoztam ilyennel, ezért írtam le.

Ha erősítőhiba, akkor vagy kuka, vagy ha van hozzá eszközöd, meg lehet próbálkozni a javítással is.

2014. jan. 15. 12:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Kenwood BT60U

Hifonics TX880

Mac Protector 2.16

Infinity Reference 1260W

Szerintem biztos, hogy erősítő hiba, viszont nem szeretném kidobni, mert nem olyan gagyi típus. :D

Van itthon másik erősítő, azt fogom ma bekötni, csak gondoltam megkérdezem, milyen ötleteitek vannak.

2014. jan. 15. 12:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyébként jogos, nem írtam le a kérdésben elég részletesen. Tehát a fejről nincs hajtva semmi, 2 pár rca -> erősítő -> hangszórók.
2014. jan. 15. 12:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért írtam, mert volt olyan, hogy a fejegység valami okádékot dobott ki az erősítő kimenetre, és egy az egyben erősítőhibának tűnt. Persze az valami sencor olcsó fejegység volt, úgyhogy itt biztos az erősítő hiba.

Nem találtam most hirtelen hozzá kapcsolási rajzot. Elsőként én a tápot és a végfokot nézném meg, nincs-e ott valami hiba. Ha a táp, végfok rendben, akkor egy monitor erősítővel végig lehet menni a bemenettől a panelen, hogy hol lesz a jelből géppuska hang. Én sem dobnám ki, nem egy javíthatatlan kínai típusnak néznem.

2014. jan. 15. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!