Házimozi erősítőhöz, milyen hangfalat?
Figyelt kérdés
Szóval van egy yamaha erősítőm aminek az impedenciája 6 ohm,eddig yamaha hangfalak voltak rákötve ugyancsak 6 ohmosak de ezeket eladtam. Amilyen hangfalakat kinéztem azoknak az impedenciájára 4-8 ohm van írva.Használható lesz?Azért kérdem mert ma mozizhatnékom támadt és mivel más nem volt otthon rákötöttem egy kis teljesítményű hangfalszettet ami ráadásul 4 ohmos,kis hangerőn semmi gond nem volt viszont kicsit hangosabban bekapcsolt az erősítő védelme és lekapcsolt.\gondolom az volt mert csak hangosabbra vettem akkor kapcsolt ki ha halkabban simán ment\Tehát ez megismétlődhet a nagy teljesítményű hangfalakkal is \4-8 ohm\és keressek 6 ohmos hangfalakat?vagy megvehetem a kinézett szettet?sokkal jobban tetszik a hangja mint a régi yamaháknak.bocsánat a regényért :)2009. dec. 1. 18:29
1/5 anonim válasza:
6-8ohm-os hangfalakat köthetsz rá biztonségosan.
2/5 A kérdező kommentje:
akkor a 4-8 ohmig valót felejtsem el?keressek 6 vagy 8 ohmost?azt tudom magasabbat \8 ohmot rá lehet kötni csak "halkabb" lesz\köszi a választ :)
2009. dec. 1. 18:42
3/5 anonim válasza:
üdv, sztem észsszerű kereteken belül elviseli a 4 ohm-ot is, max jobban mnelegszik és akk kikapcsol, viszont azt h kell érteni h "impedenciájára 4-8 ohm van írva", a hangfalnak nem egy csatalakozoja van?
4/5 A kérdező kommentje:
2009. dec. 1. 20:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!