Van egy hp Photosmart M525 típusu gépem.3-4 kép után leszívja az elemet, pedig frissen feltöltöttet raktam bele. Mi lehet a gond? Egyébként lehet vele szép képeket csinálni ittbent? Mert én még nem nagyon tudtam.
Először is tisztázzuk elemeket használsz bele vagy akkumulátort? Ha új (pl. duracell vagy energizer) tartós elemeket használsz akkor akár több mint 100 képet is készíthetsz vele (CIPA standard szerint 80-at) Ha ilyen elemekkel is 3-4 képet tudsz vele csinálni akkor a készülékeddel van a baj! Érintkezési hiba, valamelyik alkatrész zárlatos, túláramot vesz fel, ezt viszont már szerelő tudja teljes bizonysággal megállapítani.
Ha akkumulátort használsz akkor még a fent említettekre rájöhet, hogy a akkumulátoraid gyengék, regenerálásra szorulnak, esetleg nem megfelelően lettek feltöltve. A 3-4 kép nagyon kevés! Egy pár jó minőségű NiMH akksival legalább 150-200 képet tudnod kellene csinálni!
A szép képekről annyit, hogy ez a kategória leginkább természetes jó fényviszonyok közt alkalmas szép képek készítésére. Ha beltérben vakut vagy kénytelen használni akkor nagyon kell ügyelned a megfelelő távolságra Túl közel beégett lesz a kép, csillogó arcok stb. ha túl távolra fényképezel akkor pedig sötét lesz a kép. Gyakorlás kérdése a dolog és megszokható!
Laci
Köszönöm elismerő szavaidat de csak lelkes amatőrnek nevezném magam. A választásod jó irányba halad. Haladjunk sorban Nikon: kompakt gépet kaphatsz az általad említett árkategóriában pl.:Coolpix s230 [link] Jelenleg 39e Huf az ára érdekességképpen érintőképernyős az lcd-je.
Canon: szintén kompakt gépek jöhetnek számításba pl.: Powershot A480 [link] ezt már 27e-ért is megkaphatod. Fuji: Ennek a gyártónak a palettáján a legnagyobb a választék a 40ezres limitig. íme 2 példa kompakt gépre [link] 26e ft-tól vagy [link] 39e ft-tól Viszont itt már komolyabb gépet is kaphatsz ezért a pénzért pl.: [link] 40ezerért.
Laci
Egyébként magam részéről, ha "zsebben hordható" gépet szeretnék akkor a Nikon Coolpix s230-at választanám.
Ha pedig nem lényeg, hogy kis helyen elférjen akkor a 12X zoommal a Fujifilm Finepix S1500 nyerne!
Nekem most Fuji Finepix S1000fd-m van és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Laci
Ment a válasz privátban... persze már lehet láttad is.
Laci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!