Van egy hp Photosmart M525 típusu gépem.3-4 kép után leszívja az elemet, pedig frissen feltöltöttet raktam bele. Mi lehet a gond? Egyébként lehet vele szép képeket csinálni ittbent? Mert én még nem nagyon tudtam.

Figyelt kérdés
2009. dec. 1. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Először is tisztázzuk elemeket használsz bele vagy akkumulátort? Ha új (pl. duracell vagy energizer) tartós elemeket használsz akkor akár több mint 100 képet is készíthetsz vele (CIPA standard szerint 80-at) Ha ilyen elemekkel is 3-4 képet tudsz vele csinálni akkor a készülékeddel van a baj! Érintkezési hiba, valamelyik alkatrész zárlatos, túláramot vesz fel, ezt viszont már szerelő tudja teljes bizonysággal megállapítani.

Ha akkumulátort használsz akkor még a fent említettekre rájöhet, hogy a akkumulátoraid gyengék, regenerálásra szorulnak, esetleg nem megfelelően lettek feltöltve. A 3-4 kép nagyon kevés! Egy pár jó minőségű NiMH akksival legalább 150-200 képet tudnod kellene csinálni!

A szép képekről annyit, hogy ez a kategória leginkább természetes jó fényviszonyok közt alkalmas szép képek készítésére. Ha beltérben vakut vagy kénytelen használni akkor nagyon kell ügyelned a megfelelő távolságra Túl közel beégett lesz a kép, csillogó arcok stb. ha túl távolra fényképezel akkor pedig sötét lesz a kép. Gyakorlás kérdése a dolog és megszokható!

Laci

2009. dec. 2. 14:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Szia Laci! Úgy látom te igencsak érted ezt a témát. Feltölthetős Energizer elemeket használok, és így csinál ennyi képet. Egyébként úgy döntöttem veszek egy másik kütyüt, mert már elegem van ebből a gépből. Abban tudsz nekem segíteni, hogy milyet? Canon, Nikon, és Fuji gépek között nézegelődöm. Max.40 e ft-ig.
2009. dec. 3. 06:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm elismerő szavaidat de csak lelkes amatőrnek nevezném magam. A választásod jó irányba halad. Haladjunk sorban Nikon: kompakt gépet kaphatsz az általad említett árkategóriában pl.:Coolpix s230 [link] Jelenleg 39e Huf az ára érdekességképpen érintőképernyős az lcd-je.

Canon: szintén kompakt gépek jöhetnek számításba pl.: Powershot A480 [link] ezt már 27e-ért is megkaphatod. Fuji: Ennek a gyártónak a palettáján a legnagyobb a választék a 40ezres limitig. íme 2 példa kompakt gépre [link] 26e ft-tól vagy [link] 39e ft-tól Viszont itt már komolyabb gépet is kaphatsz ezért a pénzért pl.: [link] 40ezerért.

Laci

2009. dec. 3. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyébként magam részéről, ha "zsebben hordható" gépet szeretnék akkor a Nikon Coolpix s230-at választanám.

Ha pedig nem lényeg, hogy kis helyen elférjen akkor a 12X zoommal a Fujifilm Finepix S1500 nyerne!

Nekem most Fuji Finepix S1000fd-m van és teljesen meg vagyok vele elégedve.

Laci

2009. dec. 3. 10:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Az előbb küldtem e-mailt, a vége lemaradt. De azt már kitalálod mi akart lenni. Köszi a választ!
2009. dec. 4. 10:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy amire használnám legtöbbször: gyerekek, ittbent,és esetleg valamennyire makro.
2009. dec. 4. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Ment a válasz privátban... persze már lehet láttad is.

Laci

2009. dec. 5. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!