LCD tv (DVB-T) és egy HD képes set top box így jól fog működni?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, aki ért a témához.
Adott egy LCD tv ami DVB-T rendszerű, így a DVB-C csatornákat nem tudja fogni. A napokban fogok kapni egy UPC-s Philips DCR8111-es HD set top box-ot, ha összekötöm vele, betudja majd fogni a szolgáltatóm (Elektronet) álltal kinált digitális adásokat? A szolgáltatóm adott egy Globaltech GCR 300CX set top box-ot, de ez nem hd-s, így a hd adásokat nem tudja fogni viszont a többi több mint 100 csatornát fogja. Természetesen kártya nincs a jelenlegi set top boxban sem, mert kábel tv-m van. Ha a UPC-s set top box-ba sem rakok kártyát, attól füg működni az is? Mármint hogy befogja fogni az adókat?
Lehet hogy kicsit össze-vissza fogalmaztam, de nem nagyon értek a dologhoz :) Előre is köszönöm a segítséget!
Minden valószínűség szerint nem fog működni ugyanis ha szolgáltató egyedi boxát használod az nem képes más szolgáltatók jelét feldolgozni(olyan mint a kártyafüggő mobil-csak a saját szolgáltatójával működik)
Olyan boxot szerezzél ami nem szolgáltatótól származik!
Egyébként ha a szolgáltatódnál létezik HD-s csatorna akkor biztos tud adni HD-s boxot csak kérni kell tőlük.Arról nem is beszélve hogy minden szolgáltató valamilyen plusz díjért ad HD csatornát tehát csak úgy ukk-mukk-fukk nem tudod megoldani egy box cserével!
Az általad leírtak szerint akkor nálatok tényleg van grátisz digitális csomag HD adókkal de ez hihetetlen szerintem simán fel lehet írni a világ 8 csodája közé.
(Ugyanis én szakmabeliként tudom mi plusz költséggel jár egy digitális platform elindítása és üzemeltetése),örülhetsz ha ez a szolgáltató nem megy csődbe néhány hónapon belül-vagy nem emeli az analóg árakat őrült módon.
Visszatérve a kérdésedhez nem csak kártyával függő egy box, ugyanis a digitális boxokat úgy képzeld el mint egy laptopot-van benne egy komplett alaplap,hálózati egység és demodulátor a felvevősbe még merevlemez is.És ugyanúgy ez is egy szoftver alapján működik mint a laptop-ez a szoftver ami egyedivé teszi ez felismeri a hálózatot és ha nem honos(más szolgáltatóé) akkor csak egy hibaüzenete ír ki.A kártya csak a csomagjogokat tartalmazza az mondja meg mit nyithat meg a szoftver(ez pedig a mobilok simjéhez hasonló dolog) valamint a kártya tartalmazza a személyes adatokat így ez alapján tudják beazonosítani a fogyasztót az esetleges szankciók aktiválása miatt(korlátozás,kikapcsolás stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!