Mit érdemes venni, hogy elég hangosan tudjak zenét hallgatni?
Doboláshoz szeretnék valamit. Hifi, erősítő és hangfal vagy külön csak hangfal? Mi a különbség és melyiket lenne érdemes megvenni?
Előre is köszönöm válaszokat:)!
Hát ahhoz, hogy te doboljál, és kihangosítsd a dobot úgy, hogy elnyomja a hangját a rendszer, kell vagy egy nagyon jó 12" mélyközép + 1-1,5 col driver magassal szerelt hangfalpár, plusz egy 15 colos subláda. Vagy egy nagyon bika 15" mélyközép + 2 col driver magas pár. Ez mellé sem árt subláda.
Meg hozzá erősítő, összesen 1 kilowatt elég lesz, azzal hajtva egy átlagos 15" vagy nagyon érzékeny 12" és egy subláda elnyomja a dobot.
Bár nem tudom igazán mik az igényeid, de az biztos, hogy egy mezei hifi, meg szobai erősítő nem lesz elég hangos.
250-300 alatt nem úszod meg. Ezerben. A hangtechnika baromi drága hobbi, egy laikus nem is gondolná. Egy leggagyibb hangfalnak is darabja 70-80 eft. + erősítő, még egyszer annyi hozzá. Kábelezés. És akkor a subládát még bele se számoltam.
Persze lehet kapni kommersz márkát, mint vodkában a Tajga, az ilyenek az MK Audio, Ibiza, Dragon Audio, Skytec, Reloop, Behringer, stb...
Én Relexet vennék.
Egy jó tipp: használtan fele annyiból megvagy. djborze.hu oldalon nézelődj.
Egy 2x150-200 wattos topláda pár 12" mélyközéppel, meg egy 4-500 wattos mély 15" szóróval elég. Vagy mint írtam egy bikább, 3-400 wattos top láda pár 15" mélyközéppel.
Kell két darab 2x200-300 wattos végfok. Egyikkel hajtod a top párt, másikkal hidalva a mélyet. Vagy egy 2x400-500 wattos vég és a két nagy topot.
Régi magyar végfokok a legjobb ár/érték arányúak, olcsók, de ezekből még rézből van tekerve a trafó, a tranzisztor az tranzisztor, ahogy mondani szokás "van benne anyag". Siva, Ágota, Kiso erősítők. Reflex hangfalakkal. Ennél olcsóbban nem tudsz kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!