Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen fényképezőgépet vegyek...

Milyen fényképezőgépet vegyek ami jó?

Figyelt kérdés

50-60 ezret szánnék rá. Nem igazán tudom mit jelentenek az adatok amiket megadnak a fényképezőgépről. Ha tudom is mit jelent, akkor sem tudom mi számít jónak.

Elvárásaim:

-tiszta, éles kép

-legyen rajta időzítő

-jól zoomoljon. (minél jobban, ez nekem sokat számít)

-1000 képet legalább elbírjon, de jó lenne többet

Légyszi ajánjatok valami. Azt is megköszönném, ha leírnátok milyen adat mit jelent és mennyi számít jónak.

2009. nov. 25. 17:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Húú, egy 30-ast nem tudsz rádobni az 50-re? Kategóriákkal jobb gépeket tudok neked ajánlani 80-85 ezerért, mint 50-60-ért.
2009. nov. 25. 18:00
 2/13 A kérdező kommentje:
Végül is lehet 80 körül is. Szüleim veszik karácsonyra. Max beszállok egy kicsivel.
2009. nov. 25. 18:06
 3/13 anonim ***** válasza:
milyen célra kell? mit szeretnél fényképezni? mikor? (éjjel is?). milyen gyakran? milyen szinten? milyen gyakorlatod van?
2009. nov. 25. 18:10
 4/13 A kérdező kommentje:

Igazából nincsenek komolyabb céljaim vele. Csak egy jó fényképezőgép kéne a nyaralásokra, meg ha elmegyek valahová a barátnőimmel.

A mostanink már nagyon régi. Szép képeket csinál, de 180-nál nem tud többet, ami gond a nyaralásokon. Időzítő sincs rajta, ami szintén csak kéne.

Szóval lényeg,hogy jó képeket csináljon, sok legyen a zoom, és legyen időzítő.

Nem kell túl sok funkció, még a végén nem tudom,hogy kell kezelni. xD

2009. nov. 25. 18:18
 5/13 anonim ***** válasza:
a 180-nál erősebb zoomot úgysem tudod kézben tartani (úgy értem, bemozdul) ha főleg csak szép időben szeretnél fotózni (nyaralás), akkor elég egy egyszerűbb gép is.
2009. nov. 25. 18:33
 6/13 A kérdező kommentje:

Igen, egyetértek. De akkor olyat ajánlanál?

Vagy akkor segíts,hogy a megapixel mit jelent.

Mi az ami elbír 1000-et mert egy nyaraláson lazán összejön annyi. És az időzítő is fontos lenne.

Kameránkon 20*-os digitális zoom van. És az elég jó. Nagyjából annyit akarok, csak az nem tudom mennyi optikai zoom.

2009. nov. 25. 18:39
 7/13 anonim ***** válasza:

Figyelj, nyaralásra meg családi képekre tökéletes a Canon Ixus sorozata. Sokféle árkategóriában van, nézegesd a www.edigital.hu oldalon például. Ott van összehasonlításra is lehetőség ha két gépet kiválasztasz.

Nekünk Ixus 70 a kisgépünk és imádjuk, könnyű, pici és gyönyörű képeket csinál!

A zoom valóban jó dolog (ezért van nekünk is egy komolyabb gépünk), de az nem fér a zsebbe, és akkor használjuk ha valami speciális dolgot akarunk fotózni valahol a távolban. Szóval normál használatra egy 5x optikai zoom bőven elég, és én a megapixelekben se mennék az egekbe, egy 5 mp géppel már A3 méretben is tökéletesek a képek.

Az meg, hogy hány képet bírsz tárolni a gépben memóriakártya függvénye ma már minden gépnél, mert kb 16 MB a saját belső memóriájuk, ami semmire nem elég.

Nekünk 2GB memóriakártyáink vannakk és több száz elfér rajtuk.

2009. nov. 25. 18:42
 8/13 anonim ***** válasza:

szeretném megerősíteni a 18:42-es válaszát.

az optikai zoom fontosabb, mint a digitális, azzal nem nagyon mész semmire. nekem pl. fontos lenne, hogy legyen optikai keresője is, de ez ízlés és tudás kérdése is. a memóriakártyát mindig külön kell venni és jobb, ha kettő kisebbet veszel, mint 1 nagyot, mert ha az egyik tönkre megy, akkor ott a másik. azt is nézd meg, hogy milyen aksija van. a hagyományos formájút olcsóbban tudod majd lecserélni. az edigital.hu tényleg egy jó cím.

2009. nov. 25. 18:50
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszi mind kettőtöknek.

De mi az a optikai kereső? xd

2009. nov. 25. 19:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Az optikai kereső az egy olyan kis lyuk amibe belenézel és azt látod amit a gép. Olyan, mint a tükörreflexes gépeken a kereső, de az a tényleges képet mutatja, bridge gépnél pedig azt látod amit a nagy kijelzőn csak kicsiben. A bridge gép a zsebrevágható egyszerű kis gépek és a profi tükörreflexes gépek közötti átmenet.

Ezeken a gépeken biztos, hogy van időzítő, sorozatkép készítés pl HDR-hez, és még sok hasznos funkció.

2009. nov. 25. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!