Milyen fényképezőgépet vegyek ami jó?
50-60 ezret szánnék rá. Nem igazán tudom mit jelentenek az adatok amiket megadnak a fényképezőgépről. Ha tudom is mit jelent, akkor sem tudom mi számít jónak.
Elvárásaim:
-tiszta, éles kép
-legyen rajta időzítő
-jól zoomoljon. (minél jobban, ez nekem sokat számít)
-1000 képet legalább elbírjon, de jó lenne többet
Légyszi ajánjatok valami. Azt is megköszönném, ha leírnátok milyen adat mit jelent és mennyi számít jónak.
Igazából nincsenek komolyabb céljaim vele. Csak egy jó fényképezőgép kéne a nyaralásokra, meg ha elmegyek valahová a barátnőimmel.
A mostanink már nagyon régi. Szép képeket csinál, de 180-nál nem tud többet, ami gond a nyaralásokon. Időzítő sincs rajta, ami szintén csak kéne.
Szóval lényeg,hogy jó képeket csináljon, sok legyen a zoom, és legyen időzítő.
Nem kell túl sok funkció, még a végén nem tudom,hogy kell kezelni. xD
Igen, egyetértek. De akkor olyat ajánlanál?
Vagy akkor segíts,hogy a megapixel mit jelent.
Mi az ami elbír 1000-et mert egy nyaraláson lazán összejön annyi. És az időzítő is fontos lenne.
Kameránkon 20*-os digitális zoom van. És az elég jó. Nagyjából annyit akarok, csak az nem tudom mennyi optikai zoom.
Figyelj, nyaralásra meg családi képekre tökéletes a Canon Ixus sorozata. Sokféle árkategóriában van, nézegesd a www.edigital.hu oldalon például. Ott van összehasonlításra is lehetőség ha két gépet kiválasztasz.
Nekünk Ixus 70 a kisgépünk és imádjuk, könnyű, pici és gyönyörű képeket csinál!
A zoom valóban jó dolog (ezért van nekünk is egy komolyabb gépünk), de az nem fér a zsebbe, és akkor használjuk ha valami speciális dolgot akarunk fotózni valahol a távolban. Szóval normál használatra egy 5x optikai zoom bőven elég, és én a megapixelekben se mennék az egekbe, egy 5 mp géppel már A3 méretben is tökéletesek a képek.
Az meg, hogy hány képet bírsz tárolni a gépben memóriakártya függvénye ma már minden gépnél, mert kb 16 MB a saját belső memóriájuk, ami semmire nem elég.
Nekünk 2GB memóriakártyáink vannakk és több száz elfér rajtuk.
szeretném megerősíteni a 18:42-es válaszát.
az optikai zoom fontosabb, mint a digitális, azzal nem nagyon mész semmire. nekem pl. fontos lenne, hogy legyen optikai keresője is, de ez ízlés és tudás kérdése is. a memóriakártyát mindig külön kell venni és jobb, ha kettő kisebbet veszel, mint 1 nagyot, mert ha az egyik tönkre megy, akkor ott a másik. azt is nézd meg, hogy milyen aksija van. a hagyományos formájút olcsóbban tudod majd lecserélni. az edigital.hu tényleg egy jó cím.
Köszi mind kettőtöknek.
De mi az a optikai kereső? xd
Az optikai kereső az egy olyan kis lyuk amibe belenézel és azt látod amit a gép. Olyan, mint a tükörreflexes gépeken a kereső, de az a tényleges képet mutatja, bridge gépnél pedig azt látod amit a nagy kijelzőn csak kicsiben. A bridge gép a zsebrevágható egyszerű kis gépek és a profi tükörreflexes gépek közötti átmenet.
Ezeken a gépeken biztos, hogy van időzítő, sorozatkép készítés pl HDR-hez, és még sok hasznos funkció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!