Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Átvertek? Vagy csak történt...

Átvertek? Vagy csak történt valami? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A napokban rendeltem az apródról egy Xboxot kincettel, játékokkal 40 ezerért. Tök jól ment minden, telefonom kommunikáltam az eladó hölggyel, személyes átvételt sajnos nem tudtam megoldani, ezért aztmondta hogy utaljam a pénzt. Szerdán elutaltam a pénzt, azóta érdekes módon a telefonja ki van kapcsolva, a netről is leszedte a hirdetést, sőt törölte magát. Mit tegyek? Menjek a rendőrségre? Sajnos nem tehetem meg, hogy csak hagyom elúszni azt a 40ezret... Ha megyek a rendőrségre ők mit tudnak tenni? Tudom a lakhelyét, a nevét, a telefonszámát, és a számlaszámát. Segítség, nagyon el vagyok keseredve emiatt.
2013. dec. 13. 18:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Azonnal menj a rendőrsége, és jelentsd fel lehet, hogy szerencséd lesz, és megtalálják a dögöt.
2013. dec. 13. 18:51
 2/12 anonim válasza:
Te egy balek vagy.Lakhelyet,nevet ,telefonszámot,kétlem hogy tudod maximum amit ő mondott neked,a számlaszámon viszont annyit érsz el hogy a banki kivonaton látható az utalás dátuma és az összeg.Ennyi,aki állít bizonyít...azt mond amit akar,akárcsak te.Tanúk nélkül,bárki bármit mondhat bárkiről,benézted azon töprengj el hogy lehettél akkora balek hogy elutalj x y nak z összeget ami egy dolog,de most arra is képtelen vagy hogy reálisan dönts és elmenj a rendőrségre és csalás miatt feljelentést tegyél ismeretlen személy ellen
2013. dec. 13. 18:52
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

"Sajnos nem tehetem meg, hogy csak hagyom elúszni azt a 40ezret... "

Pedig ha tényleg átverés (és erősen úgy néz ki), akkor kb sosem fogod látni azt a pénzt, de minimum évek kérdése.

2013. dec. 13. 18:55
 4/12 anonim ***** válasza:

Sajnos fentieknek igaza van. Amit mondott lakcím/stb, az valószínűleg mind hamis. Csak feljelenteni tudsz, de készülj fel, ha idővel elkapják (ahogy olvasom, lassan, de őrölnek azok a kerekek, akkor van több esélyed, ha több embert is lehúzott...), akkor is csak évek múlva lesz bármi is.

Vatera/Apród/express/hasonló apróhirdetős helyekről tilos bármit is előreutalással rendelni, de még az utánvét is kockázatos (bármi lehet a dobozban).

2013. dec. 13. 19:18
 5/12 anonim ***** válasza:

"Sajnos nem tehetem meg, hogy csak hagyom elúszni azt a 40ezret..."

Már megtetted ...

2013. dec. 13. 21:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Sajnos a pénzed már elbuktad, sosem szabad pénzt előre utalni.Már nem tehetsz semmit érte
2013. dec. 13. 21:25
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de nem lett igazatok. Most jöttem a rendőrségről, az apród oldalán ki van írva, hogy segítenek a hatóságoknak elkapni a tettest. A telefonszámát tudtam mivel azon beszéltem vele, telefonszámból pedig letudták kérni a lakhelyét és a címét a szolgáltatónál. Holnap megyek vissza megbeszélni, hogy hogy oldjuk meg.
2013. dec. 13. 22:05
 8/12 A kérdező kommentje:
Hű mekkora balek vagyok, végülis te tökéletes vagy és soha életedben nem csináltál semmi hülyeséget. Én kérek elnézést.
2013. dec. 13. 22:06
 9/12 anonim ***** válasza:

"Köszi a válaszokat, de nem lett igazatok."

Attól nem lesz pénzed.

2013. dec. 13. 22:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért ne igyál előre a medve bőrére. Érdemes a prohardver fórumait olvasni, ott sok történet gyűlt össze az évek folyamán, sok utánajárás, és idő eltelte után lesz bármi is. De szívből kívánom, hogy ne legyen igazam, és legyen szerencséd. (Ha teheted, frissítsd majd a fejleményekkel a kérdésed, hogy a hozzád hasonlóan jártak is láthassák, mire lehet számítani.)
2013. dec. 13. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!