Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Autóhifihez szeretnék "szakért...

Gorillaz57 kérdése:

Autóhifihez szeretnék "szakértő"-tanácsokat. Egy 1300 watt-os [Magnat rx44] erősítőhöz mekkora farad kapacitású kondenzátort kell beszerelnem?

Figyelt kérdés

2013. dec. 8. 23:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Maximum 650W-s ez az erősítő. Első körben én nem kötnék be hozzá kondenzátort. Meg kell hallgatni, és ha nincs baj a hangjával, akkor maradhat is. Persze azért ne egy 55Ah-s akkura kösd rá.
2013. dec. 9. 09:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Így van, max. 650, talán 700 watt. Viszont kell neki egy 80 amperes betáp. Ide én már nem bohóckodnék kondival (semmire se jó), rakj bele még egy akksit a kocsiba. És csak az erősítő menjen róla. Nem kell nagyon nagy kapacitás, egy 40-50 Ah elég egy erősítőnek, ha töltve van, és nem éjjel nappal használva.

Biztosíték legyen a motortérben is, a 2. akksinál is.

2013. dec. 9. 10:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom...eddig bárhol érdeklődtem ez a fajta erősítő után, mindenhol azt állították h maximum teljesítménye 1300 watt felső kategóriás erősítő...mondjuk ez szerepel a csomagolásán is angolul.
2013. dec. 9. 22:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Persze, papíron ez a maximum teljesítménye. Sőt ezzel is árulják, mert sokan csak a wattot nézik. De ha a puszta adatokat nézzük: 2 40A-es biztosíték van benne, párhuzamosan. Ez összesen max 80A, tehát maximum 1000W amit fel tud venni. Belül van egy kapcsolóüzemű tápegység, aminek a hatásfoka maximum 90%, tehát 900W-nál nem lehet több az össz kimenő, meg még kb 75% az erősítő hatásfoka, ki is jön a 675W valós teljesítmény.

A gyári adatok szerint RMS tud 650W-t, tehát ez a valós teljesítménye. Ettől nem lesz rossz erősítő, csak ezt érdemes tudni, mert nem mindegy a bekötésnél. Egy valós 1300 wattos erősítő 12V-n kb 150A-t kajálna teljes terhelésen. Ez közel duplája. Persze ettől még jó kis erősítő ez, bőven elég autóba. A kondenzátort meg felejtsd el. Ahogy írták, kell hátulra egy külön akku (lehetőleg munka, vagy mégjobb a kifejezetten "hifi" akku). Anyagilag is olcsóbb, mert egy jó minőségű kondenzátorért bizony 40-50.000Ft-ot is elkérnek (és ezek is csak 1-2 Faradosak).

2013. dec. 9. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!