Elő szeretnék fizetni a Digi Kábel TV-re, A lakáson belül magam szeretném a kábel hálózatot kialakítani. KH-3 Fehér koaxiális kábelt (vékony) néztem ki erre a célra, főleg hogy kis helye lenne a kábelnek. A kérdés, hogy alkalmas erre ez a kábel?
Te sztem ebbe ne menj bele, mert ha nem értesz hozzá, akkor nem fogod tudni rendesen megcsinálni. A hozzánemértést a kábeles kérdésedből levágom. Gagyi fehér vékony koaxkábel... Vszeg akkora jelesés lenne rajta, hogy csak lesnél.
Ha nincs otthon krimepelő fogód, ill. azt sem tudod, hogy mi az, akkor meg a csatlakozókat se fogod tudni normálisan rárakni (a rátekerős felejtős), ami főleg a digitális adás vételénél lenne gebasz. Ha a kókányolásod nem felel meg az előírásoknak, akkor mehetsz reklamálni, mert azért nem vállalják a felelősséget. Ha meg nem megy az adás, akkor feleslegesen dobtad ki a pénzt, töltötted vele az időt, mert úgyis újra kell kábelezni, mert nem fogják neked kitesztelgetni, hogy vajon a gagyi kábel, a gagyi elosztók, v a gagyi/rosszul szerelt csatlakozók-e a sz.arok.
Inkább bízz bennük, mert normálisan megcsinálják (jobban mint te), és sztem be se kötik neked, amíg legalább le nem ellenőrzik (ha upc-s ktv már bent lenne, akkor az vszeg jó lenne). Nekem jó a tapasztalatom velük, mert az igényeknek megfelelően alakították ki a hálózatot, arról pedig nem tehetnek, hogyha az előírt kábel/csatlakozó/elosztó nem illik az enteriőrbe.
Dolgoztam a upcnek, és nem egy lakást kellett újrakábeleznünk ilyenek miatt, szal nem a levegőbe beszélek...
Vékony koaxot el kell felejteni... Csak RG6 3x árnyékolt jöhet szóba. Ez az elfogadott minőség! Fontos kérdés még, hogy ez családi ház (léges optika) vagy társasház. Ha társasház, ott a digi az ajtótól hoz egy UTP kábelt a netnek, egy koax kábelt a tv-nek.
Ha családi ház (és nem műholdvevő), akkor pedig oszloptól egy modemig kapsz egy 2x1-es optikát, majd a modemtől mehet a már említett koax, illetve gépig az UTP.
Sajnos diginél sok kókány kiépítést látni.
Ha segítség kell: www.kabeltvszereles.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!