Mi lehet a baja a VHS lejátszómnak?
Az a baj, hogy már nem csinálják meg ... Engem mindenhonnan elhajtottak (kb 6 éve), hogy túl drága lenne a szerelés, a szakszervíz szerint 10 ezer felett nem vállaltak munkát, mások nem tudtak vele mit kezdeni, egy-két nap után visszaadták. Én akkoriban 30 ezret is fizettem volna, ha valaki megcsinálja, mert nem volt olyan kategóriájú videó a boltokban már, ami ugyanazt tudta volna. Végül egy vidéki kisvárosban javította meg valaki,3.000 Ft-ért!
Szóval próbálkozhatsz javíttatni, lehet szerencséd, hogyha valaki megcsinálja. De azért nézz utána egy újnak is, hogy azok mennyivel tudnak kevesebbet/többet a tiédnél.
Igazából nem akarok újat venni, akkor inkább beruháznánk egy normális rögzítőeszközbe (bár lehet, hogy a Smart TV-nk is beállítható erre), ami jobb. Viszont szívesen szórakozgatnék vele, még akár hasznát is vehetném, bár azért most már elterjedtebb a torrent és az olyan oldalak, mint az RTLmost.
Inkább megpróbálom szétszerelni és kiporolni, lehet, hogy még mennék is valamire vele...
1. Reset gomb (ha van)
2. áramtalanitani, amig az óra le nem nullázódik
3. ha órák alatt sem nullázódik le az óra, akkor megkeresni benne a gombelemet és kivenni pár percre
4. ha ezek közül egyik sem oldotta meg, akkor komolyabb a baj
Megtaláltam a távirányítóját!
Sikerült elérnem, hogy TV tuner-ként működjön, bár ezzel sokra nem megyek. Már be tudok rakni új kazettát, és kissé nehezen ki is tudom adatni, de nem bírok rá rögzíteni. Befogok vele egy csatornát, majd megnyomom a REC gombot, elkezd hangot kiadni, majd olyan 10 másodperc múlva minden ok nélkül kiadja a kazettát. Aztán ha visszarakom bele, és újra rögzíteni kezdek, ismét hallom, ahogy pörgeti, majd megint visszaadja. Ha visszatekerem, majd elkezdem lejátszani, csak "hangyákat" látok a képernyőn.
Vajon miért nem rögzít és miért adja mindig ki?
Na, sikerült a Child Lock gombbal levenni a kulcsot :)
Már lejátssza a kazettákat, de még mindig nem tökéletes. Van, hogy a kép egész jó, de nincs hang, néha pedig fekete-fehér a kép és fele nem látszik, de olyankor jó a hang. Olyan 20 perc működés után pedig elmegy a kép és kiadja a kazit. Ha kicsit "pihentetem", majd újra használom, egy időre megint jó, de kezdődik elölről. Én arra tippelek, hogy túlmelegszik, bár annyira nem értek hozzá.
Ja, és a típusa: Philips VR401, 4 fejes
Ha Hódmezôvàsàrhelyen jàrsz adok 2000-ért egy 4-fejes sony-t aminek hiànyzik a libegô ajtaja vagy 1500-ért 2-fejes Lg-t ami lp üzemódba torz hangal vesz fel sp-be tökéletes. Amúgy kutya bajuk csak a set top box és külsô hdd porfogóvà nyugdíjazta és sajnàltam meghirdetni hisz az lg-t anno mégiscsak 18-ezerért vettem ujonnan és sokkal többet kibirt mint a szomszéd ugyanakkor vàsàrolt 21-ezres samsungja. A sony az meg hasznàltan vettem öregemnek de az sony :) .
Valószínüleg ékszíj vagy kuplung csúszik a videódban de csak tippelek és kevés az öreg szaki aki jàtszadozik még ienek javítàsàval. Normàl szerviz nemhiszem hogy emberi àron javítanà neked, érdemesebb ki vatetàznod egy olcsó és jó példànyt. Én 5 évig nyüstöltem napi szinten az lg-t
csak hàt merevlemezel kényelmesebb, így sufniba került a video. Biztos sokan vannak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!