NAS-ról hogy tudok TV-re filmeket (és zenét, fotókat) kitolni?
Egy ismerősöm azt mondta, hogy kell hozzá egy raspberry pi.
Van egy PS3-am, úgy tudom azzal is megoldható lenne, de a PS3 nem viszi az mkv és mp4 formátumú filmeket.
Szeretnék itthon átállni arra, hogy csak tabletet használok internetre, viszont a torrentet meg multimédiás fájlokat jó lenne valahol tárolni. A NAS tökéletes megoldás lenne, de szeretném, ha egyszerűen tudnám TV-re kötve böngészni és lejátszani róla a tartalmat.
Köszönöm a válaszokat!
Na adom neked "fillérekért" a megoldást. Vegyél egy PS3-mat, egy smart TV-t meg egy Xboxot, ja meg egy nast. :D
No!!!
Elég egy nast bekötni a hálózatodba, s vegyél egy androidos miniPC-t. Azt döntsd el, hogy kell-e fullHD vagy elég a 720p felbontás. Ha elég a 720p, akkor elég egy mk808 (nem a hardver kevés hozzá, az éppen centire de kiszolgálná a fullHD lejátszást, viszont a wifi modul kevés hozzá). Ha nem, akkor egy K-R42-t ajánlok (egyéb esetben is, ha van ennyi zsé, inkább ezt), ha jó lenne bluetooth is a készülékbe, (azaz a miniPC-be) akkor egy T-R42-t. Utóbbi csak LAN kapcsolat mellett tud majd fullHD-t lejátszani, mivel a wifi modul max. 65mbps-et tud, cserébe van BT, lehet BT fülest, s egyéb BT-s cuccokat használni. Ami a K-R42 mellett szól, az a Lewy firmware-je, ami gyak. teljes egészében úgy néz ki mint egy OUYA. Linkelgetni nem fogok, keress rá mindegyikre, ha az OUYA-t se tudod mi az, javaslom arra is!
Ha maradunk a 720p-nél, s elég az mk808, akkor 10 ezer forintból megvan a kliens (kínából), hazai pályán 13-14 ezer. Amire telepíthetsz XBMC-t, s úgy gondolom az látványban (mint médialejátszó) is kielégítő lesz, de persze mivel a T-R42, K-R42 is androidos cucc, azokra is telepíthető XBMC.
NAS-ra meg javaslat, ha azt is olcsóbban akarod megúszni, keress USB-s médialejátszókat, amik tudnak szerverként működni, pl. Venice V13 vagy hasonló nem nagyon gagyi, de már kifutott eszköz, s használd az nasnak. Külső winyókat rádugsz, s már mehet is.
Ja és kikérem magamnak... Mi ez itt???? Há' nem mi vagyunk azok akik mindig okoskodnak, s mindent megoldanak félpénzért? :D:D:D
Kérdezhetsz nyugodtan bármelyikről. Egy évig nyüstöltem egy UG802-t, majd MK808-at fél évig, aztán pár hónapja egy T-R42-t használok.
:D:D
Na... most valamit nem értek. Illetve téged nem, de nem tudom feldolgozni ezt az egészet...
Egyszer javasolsz hozzá egy smart TV-t, ami irreális, ha egyszer már van TV-je. A kérdező elmondja később, hogy nincs smart TV-je. Aztán még mindig erőlteted azt az irányvonalat, hogy egy több 100 ezres készüléket (azaz egy smart TV-t) vegyen, ahelyett, hogy felokosítaná a meglévőt egy box-szal. Normálisnak érzed ezt?
Értsd már meg, hogy nincs smart TV-je, s totál felesleges pusztán ezért új TV-t venni, mikor megoldható akár már 13 ezerből. (plusz a nas)
Hogy az anyámba játssza le a TV-jével a NAS-ról a cuccokat, ha az nem smart???? Hogy???? Hogy fogja látni a hálózatot? Hogy????
Srácok!
Olvassátok már el a kérdező kérdését!
"Van egy PS3-am, úgy tudom azzal is megoldható lenne....A NAS tökéletes megoldás lenne, de szeretném, ha egyszerűen tudnám TV-re kötve böngészni és lejátszani róla a tartalmat. "
Tehát a PS3 már adott, nem kell venni! Ezért gondolt a NAS-ra, mert mellette Tabletezni akar.
Miért akarsz mindenáron Smart TV-t, meg miniPC-t?
#8 Ha nem ez a fellengzős hozzászólásod lenne, talán mások is észrevették volna, az értelmes részét, és utánanéztek volna, úgy mint én. Ugyanis ez egy jó ötlet!
Venice V13 HD [link]
Megoldás lehet NAS helyett,
- van HDMI és analóg videó kimenete, azaz közvetlenül a tv-re csatlakoztatható. (Nem kell SmartTV!)
- Samba server azaz fájlkiszolgálás pc felé
- Torrent kliens :)
- Az ára viszont húzós, vetekszik egy jobb NAS-sal..
Tehát, ha nem indulatból, személyeskedve írogatnátok, talán a jó ötletek sem vesznének el.
PEACE
Jó lenne, ha a kérdező is benyőgne már valamit, s Ő tisztázná ezt az egészet, mert lassan kihullik a hajam.
TaKy99!
Írja, hogy van egy PS3, az lenne a lejátszó, de az azért nem jó neki, mert mkv-t buherálás nélkül nem lehet lejátszani (Ő csak annyit ír, hogy nem lehet). Van rá mód, de azt nem tudja mindenki véghez vinni. Szóba se jött ez a nem elhanyagolható tény annál, aki szimplán azt írta, hogy luxus egy ekkora fogyasztású gépet médialejátszónak használni, mellesleg ebben nagyon igaza van, ezért sem erőltettem ezt a vonalat.
Szal akar egy NAS-t s akar egy eszközt, amivel lejátssza róla a videókat, plusz ugye tablet (és a plusz a fontos!), meg majd jönnek szépen sorba a készülékek, amik szintén használni fogják, ez így szokott lenni. Én ezért javasoltam miniPC-t, az jó lejátszónak, s olcsóbb megoldás, mint smart avagy (párdon ez kimaradt) DLNA-t tudó TV-re lecserélni a meglévő TV-jét, mert hogy az egy "mezei" samu. S azért nem pusztán a Venice-t ajánlottam, mert akkor az nyilván ott van, ahol le is játszik róla, hisz HDMI-n vagy RCA-n de kapcsolódnia kell a Samuhoz, s tapasztalatból mondom, hogy idegesítő, a winchester(ek) búgása. Én is ezért tettem el egy másik helyiségben a házban, s ezért vettem miniPC-t a lejátszáshoz, no meg az XBMC miatt, mert a legjobb médialejátszó programnak tartom. Úgy gondolom ezért akar Ő is még egy plusz eszközt a lejátszáshoz, legalábbis ez lenne logikus, hogy a NAS nem ott lenne, ahol a TV van.
A hangnem meg azért volt ilyen, mert ilyen hangulatban voltam, egyébként abszolút nem fellengzős, ellenkezőleg, igyekeztem poénra venni, csak írásban nem érződik ez úgy ki, mint szóban.
Az utolsó hsz-ben ott már kissé ideges voltam, értetlen emberek feltudnak zaklatni.
Venice-t használtan érdemes keresni, újonnan nagyon nem éri meg az árát! Például: [link]
de biztos van olcsóbban is, az első linket dobtam. Azért egy árnyalattal csak olcsóbb, mint egy nas, igaz cserébe csak Samba meg FTP van, de jómagam samba-val elvagyok, mint lehetőséget mondtam ha vékony a pénztárca, ha nem akkor nyilván jobban támogatom egy NAS megvételét.
Sziasztok!
Bocs, itt vagyok, írom a fejleményeket.
DivX codec-kel megoldottam az mkv lejátszást PS3-on. Jelenleg úgy meg a dolog, hogy egy laptop üzemel média serverként és erről külön át a PS3-ra a filmeket. Letöltöttem egy mkv formátumú 720p-s filmet és eléggé szaggatott, viszont a HDTV-s sorozatepizód szintén mkv-ban gond nélkül futott. Nem tudom mi az oka az akadozásnak, a PS3 hibája, vagy laptop-é, de félő, hogy a NASról is akadozni fog.
Szóval a jelenlegi szituáció a következő: veszek egy nas-t és PS3-ra kötve használom egy darabig. Egy darabig bírom kompromisszumokkal (ha lesznek), aztán megálmodom, hogy melyik ajánlott eszközt választom média centernek.
Egyébként ahogy a válaszomból kiderült a PS3 adott a buta TV-vel. Jelenleg egy céges laptopom van, amit súlyából fakadóan macerás állandóan hurcolni, ezért gondoltam a tabletre, mert itthoni használatra elég lehet a torrent-et leszámítva. Így talán érthetőbb a szituáció :)
Én is soknak tartom fogyasztásban a ps3-mat ilyen feladatra, gyak. mondhatni egy kisebb fogyasztású PC-t is járathatnál erre a célra.
Igen, az akadozás ebben a formában valszeg marad. Olyan mintha nem tudná hardveresen dekódolni, azaz erőből, oldja meg a lejátszást, ezért mehetnek a sorozatok akadozás mentesen, találkoztam már ilyen problémával más eszközön. Ha nem számít a ps3 fogyasztása, s neked ez lenne a legideálisabb, hogy ezzel játszod le, akkor javaslom, hogy nézz körül a "ps3 mkv" találatokra a google-ben, én nem néztem tüzetesen szét a témában, de gyanítom azért foglalkoznak vele, mert megoldható a nagyobb méretű mkv-k lejátszása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!