NAS-ról hogy tudok TV-re filmeket (és zenét, fotókat) kitolni?
Egy ismerősöm azt mondta, hogy kell hozzá egy raspberry pi.
Van egy PS3-am, úgy tudom azzal is megoldható lenne, de a PS3 nem viszi az mkv és mp4 formátumú filmeket.
Szeretnék itthon átállni arra, hogy csak tabletet használok internetre, viszont a torrentet meg multimédiás fájlokat jó lenne valahol tárolni. A NAS tökéletes megoldás lenne, de szeretném, ha egyszerűen tudnám TV-re kötve böngészni és lejátszani róla a tartalmat.
Köszönöm a válaszokat!
Előszöris nem mindegy, hogy mit tud a tévé, másodszor hogy mit tud a NAS. Elképzelhető, hogy van olyan, amit mindketten tudnak, és akkor nem kell semmi más.
Pl: a NAS és a tv tud DLNA-t? A tv tud egyszerű hálózati megosztást kezelni (samba)? Van esetleg a NAS-on USB csatlakozási lehetőség, amivel nemcsak hálózati, hanem USB-s eszközként tud működni?
A tv nem smart, egy samsung le32e420e2w tv-ről van szó. A nas pedig még nem lett megvéve, most tájékozódom.
Köszi a válaszokat!
A PS3 kezeli a médiaszervereket. Azaz ha egy DLNA képes NAS-t veszel, Akkor a NAS-ról vagy akár a tabletről videót, képet, zenét tudsz a TV-én nézni, hallgatni a PS3-on keresztül. (Tehát nem kell Smart TV, csak erre akartam kilyukadni)
Persze nem árt, ha a NAS-ban a codec-eket lehet frissíteni, hogy minél több fajta kódolású videóval megbirkózzon.
Illetve szükséged lesz egy olyan routerre, ami képes átengedni a DLNA tartalmat.
A legtöbb tudja (kivéve a T-Home-os virágmintás Sz@rt, -˛-hiába van ráírva, hogy tudja az istenért sem lehet áttolni rajta a DLNA-t.)
De, ha nem vettél még NAS-t, akkor SAMBA és DLNA képes router is megteszi külső USB-s merevlemezzel.
Olcsóbb, mint NAS-t venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!