Van egy 500w-os végfokom (Castone cpa 500b) milyen hangfal az ideális hozzá?
Nem konkrétan leszóltam a Castonet, de valljuk be, az a belépő szintből is a legolcsóbb, ehhez mérten a leg"rosszabb". Nincs benne tartalék, hajlamos clip előtt torzítani, és ami talán a legnagyobb baj vele, hogy nagyon nagyon pici a csillapítási tényezője. Mély vagy sub hajtásra teljesen alkalmatlan. Nagyon jól észrevehető effekt, hogy ha egy hangszórót mélyben Castone erősítővel hajtassz, a hangszóró eléri a max. kitérését még névleges (RMS) terhelhetősége előtt. Ha ráakasztod egy digit végfokra, aminek 500-1000 körül van a csillapítása a Castone 50-100-ával szemben, névleges terhelhetőség közelében alíg mozdul meg a membrán, de sokkal hangosabb mint mikor a Castone libegteti végkitérésben.
Ha van egy 500w RMS, 1000w zenei terhelhetőségű 15 colos hangszóród, egy 500 wattos Castone kifekteti, lekoppan. Egy 1000 wattos digit végfokkal hajtva, ugyan ez a hangszóró ha csak ~500 wattot kap szemel nagyon jól láthatóan töredék kitéréssel dolgozik, és sokkal hangosabban. És ki is hajthatod az ezer wattos véget az 500/1000w szórón.
De azt is írtam, hogy arra a célra amire neki kell, főleg ha levágná róla a mélyet, fölösleges másik végfokba beruházni, mert nem szól annyival jobban ebben a helyzetben, mint amennyivel drágább. Ez olyan, mint ha egy macskaköves útnak akarnál nekimenni egy terepjáróval, nem kell, mert a kisebb autó is elfut rajta. Nem hegyet mászni akar --> nem koncertet hangosítani akar.
Értem.
Mint mondtam, otthon néha hangos zenéhez oké. Én mélyre otthonra se vennék Castonet. Inkább Kiso, Siva, de még az alulméretezett betáppal rendelkező Ágota is erősebb. Azoknak van csillapítása, fogják a hangszórót, nem úgy mint a Castone. Nincs fölöslegesen kis hangerő mellett végkitérésben libegtetés.
De szobában, 5-600 watt mély Castone-ből is elég komoly. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!