Van egy 500w-os végfokom (Castone cpa 500b) milyen hangfal az ideális hozzá?

Figyelt kérdés
Minőségi cuccra gondolok ami évek múlva is hangfal marad :)

2013. nov. 11. 10:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem konkrétan leszóltam a Castonet, de valljuk be, az a belépő szintből is a legolcsóbb, ehhez mérten a leg"rosszabb". Nincs benne tartalék, hajlamos clip előtt torzítani, és ami talán a legnagyobb baj vele, hogy nagyon nagyon pici a csillapítási tényezője. Mély vagy sub hajtásra teljesen alkalmatlan. Nagyon jól észrevehető effekt, hogy ha egy hangszórót mélyben Castone erősítővel hajtassz, a hangszóró eléri a max. kitérését még névleges (RMS) terhelhetősége előtt. Ha ráakasztod egy digit végfokra, aminek 500-1000 körül van a csillapítása a Castone 50-100-ával szemben, névleges terhelhetőség közelében alíg mozdul meg a membrán, de sokkal hangosabb mint mikor a Castone libegteti végkitérésben.

Ha van egy 500w RMS, 1000w zenei terhelhetőségű 15 colos hangszóród, egy 500 wattos Castone kifekteti, lekoppan. Egy 1000 wattos digit végfokkal hajtva, ugyan ez a hangszóró ha csak ~500 wattot kap szemel nagyon jól láthatóan töredék kitéréssel dolgozik, és sokkal hangosabban. És ki is hajthatod az ezer wattos véget az 500/1000w szórón.

De azt is írtam, hogy arra a célra amire neki kell, főleg ha levágná róla a mélyet, fölösleges másik végfokba beruházni, mert nem szól annyival jobban ebben a helyzetben, mint amennyivel drágább. Ez olyan, mint ha egy macskaköves útnak akarnál nekimenni egy terepjáróval, nem kell, mert a kisebb autó is elfut rajta. Nem hegyet mászni akar --> nem koncertet hangosítani akar.

2014. jan. 4. 11:42
 12/13 A kérdező kommentje:
Nekem konkrétan itthonra kellene. Néha-néha menne 1-2 óra hosszát, had örüljön a fejem :D Más terveim nincsenek vele kapcsolatban.
2014. jan. 6. 05:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Értem.

Mint mondtam, otthon néha hangos zenéhez oké. Én mélyre otthonra se vennék Castonet. Inkább Kiso, Siva, de még az alulméretezett betáppal rendelkező Ágota is erősebb. Azoknak van csillapítása, fogják a hangszórót, nem úgy mint a Castone. Nincs fölöslegesen kis hangerő mellett végkitérésben libegtetés.

De szobában, 5-600 watt mély Castone-ből is elég komoly. :D

2014. jan. 6. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!