Van egy 500w-os végfokom (Castone cpa 500b) milyen hangfal az ideális hozzá?
Általában inkább hangfalhoz szoktak erősítőt venni, mint fordítva.
De egy Reflex baby pár, vagy egy Reflex hangfal ami 12 colos mélyközéppel van szerelve, teljesen jó.
A minőségről szerintem itt nem beszélhetünk, mivel a Castone a ma kapható legrosszabb hangú hangosításra való végfok. Minőségben egy Reflex passzol hozzá.
Tartósságról szintén nem beszélhetünk, ha te szándékosan nem cse_ed szét, 15 év múlva is hangfal marad. :)
Egy pár ilyet egy 500 wattos Castone-al nem fogsz tudni kihajtani. 100%.
Ezekhez kell legalább egy 800 wattos Siva erejű végfok.
Hát ha van egy Castone végfokod, és ezen felül 180-200 eft-od, én a helyedben ezt csinálnám:
Vennék használtan 30 centis mélyközéppel szerelt passzív hangfalpárt 80-100 eft körül, egy 2x300-600 wattos végfokot, ami hidalható, 30-50 eft körül, és 50-60 eft körül egy passzív subládát 38 de inkább 46 centis hangszóróval.
Ha nagyon ütős, mélyben erős cuccot akarsz, akkor 50-80 eft-ért egy top láda párt a Castone mellé, egy 2x4-500 wattos végfokot 40-60 eft-ért, a maradék pénzből pedig 2 passzív subládát, 15, ha találsz 18 colos szóróval.
Ha újban gondolkozol mindenképp, akkor egyértelmű, hogy közelíteni se fogod az össz hangképet, teljesítményt, hangerőt a használtal szemben, hiszen csak egy pár topod lesz egy 500 wattos erővel lökve.
Ha szétválasztod aktív 2 ótba a rendszert, a Castone-ban is több marad, marad benne dinamika ha pl. 100 Hz alatt vágod, nem mellesleg mélyed is lesz bőven, tartalékkal.
Olvasgatva a hozzászólásokat, nem igazán értem miért kell leszólni a castone végfokot???
Személy szerint nekem is van egy Caston CPA-500-asom ( B nélküli ) amivel azért csináltam pár nagyon klassz bulit. Én ugyan magam épített hangfalakat használok hozzá, de a hangképben eddig sosem csalódtam sem én, sem a "hallgatóság". Ráadásul van 3db Siva végfokom is 2 1200-es, 1 1600-os, (EV hangrendszerrel) és mivel hallottam a különbséget (ami nem nagyon van ugyanazon hangfalakkal való meghallgatásnál) épp ezért is tartottam meg a Castone-t a kisebb bulik megtartásához.
Nem tudom a kérdező mihez akarja használni a Castone-t?
Otthoni zenehallgatáshoz, vagy házibulikba, de 100-150nm-es termet kényelmesen lehet vele hangosítani gond nélkül. Az én hangfalaim 2db top (amiben van egy 3 utas hangváltó a mély sáv pedig kivezetve a továbbfüzéshez) 2db mélyláda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!