Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hangszóróra szeretnék tekercse...

Hangszóróra szeretnék tekercset rakni és nem tudom hogyan kell kiszámolnom?

Figyelt kérdés

Szóval van egy Sal SPA 3040 es hangszóróm és szeretném, hogy csak basszust adjon ki.

Le kellene vágni a magas hangokat, de nem tudom hogyan kell kiszámolni hogy hány H-s tekercs kell.

1000 vagy 500 Hz között kellene hogy legyen.

Ha van jobb tippetek ajánljatok, de kellene 1 érték, és hogy hogyan számoltátok ki....

2013. okt. 25. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

Van induktivitásmérőd, hogy a kész tekercset le tudd mérni?

2013. okt. 25. 12:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Elsösorban nem a tekercstöl hanem a membrántol függ, hogy milyen tartományt emel ill. vág.
2013. okt. 25. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Aluláteresztő szűrőt kell csinálnod, olvasd el ezt az oldalt, hasznos tanácsot ad: [link]
2013. okt. 25. 12:45
 4/7 anonim ***** válasza:

1000-500Hz az már bőven közép hang, nem mély. Ha mélynyomónak akarod használni szobában, akkor 80-150 Hz között kéne vágni, attól függően, mennyire mélyre megy le a többi hangfalad, illetve attól függően, mire használod (mozizni, vagy zenét hallgatni, utóbbi esetben milyen zenét).

Komplex számokkal mennyire vagy tisztában?

2013. okt. 25. 12:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Másodiknak: nem egy hangszórót akar áttekercselni, hanem csak egy alul áteresztő szűrőt akar ráakasztani a hangszórójára.
2013. okt. 25. 12:52
 6/7 A kérdező kommentje:

3.-nak

Ki vagyok békülve a komplex számokkal.

Miért?

2013. okt. 26. 18:35
 7/7 A kérdező kommentje:

Minden fajta zene. Legtöbb Rock és ilyen diszkós tucc tucc zenékre

De nekem az a lényeg hogy olyan szép mély hangot adjon.

2013. okt. 26. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!