Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A háztartási gépek zavarják a...

Robyee kérdése:

A háztartási gépek zavarják a TV adást. Mivel lehet megoldani a problémát?

Figyelt kérdés
A mosógép, robotgép zavarja a TV adást, elkezd pixelesedni kockásodni sokszor elmegy teljesen az adás. Kültéri falra szerelhető antennával van megoldva a vétel. Sokszor ha a szomszédban (társasház) használnak hasonló gépeket, az is bezavar. Halottam már jelfelerősítőkről azok megoldanák a problémát vagy mit lehetne tenni ellene?

#zavart tv adás
2013. okt. 23. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem a TV adást zavarják, hanem a villamos hálózaton okoznak zajokat (mosógép, mikró, villany sütő, porszívó, nagy telj. forgó gépek).

Nem csak TV-t, erősítőket is meg tudják zavarni, lesz egy alap zaja a hangsugárzóknak, ha éppen forog a mosógép, vagy sütöd a vacsorát.

Ez azokon a készülékeken tapasztalható, amelyeken nincs, vagy nagyon rossz minőségű a hálózati zavarszűrés.

Egy műszerész tud beépíteni a készülékekbe fillérekért, de ha még garanciás a TV nem érdemes ezért megbontani, és beleturkálni.

Lehet kapni zavarszűrős aljazokat

[link]

vagy direkt magas minőségű audio rendszerekhez gyártott hálózati elosztókat. Bár utóbbi nem olcsó mulatság

[link]

2013. okt. 23. 11:38
 2/6 anonim ***** válasza:
földelés gyanús a dolog.
2013. okt. 24. 07:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem leírni, hogy kizárólag a TV2 és RTL Klub- nál lép fel ez a zavar. M1, M2, Duna, Duna world tökéletesen megy. Ebben az értelemben is a hálózattal lesz probléma?
2013. okt. 26. 14:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem kizárt, hogy pont azon a frekvencián interferál az induktív fogyasztó (amiben tekercselés, forgógép van) által generált villamos zaj a TV-vel, amin az RTL és a TV2 jön, de ennek elég kicsi az esélye. Érdekes.

Földhurok kizárva, mivel sem a mosógép, sem a konyhai robotgép nem földelt, mivel 2-es érintésvédelmi osztályba tartozik. TV az lehet földelt, bár az se mind. Hálózati interferencia lesz az, először kérj kölcsön egy zavarszűrős aljzatot, hosszabítót valakitől. Ha az sem segít, passz.

2013. okt. 28. 10:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Rendben majd megpróbálok valahonnan szerezni, bár nem valószínű hogy az ismerőseim körében lesz.

Köszönöm az ötleteket, majd írok hogy hogyan alakulnak a dolgok...

2013. okt. 30. 09:55
 6/6 anonim válasza:

Nekem pont az ellenkezője a kérdésem. Hogyan lehet így zavarni pl egy HIFi-t vagy egy boomboxot. A szomszéd lakásban éjjel bömböl az LL junior én meg aludnék.

Arra gondoltam, egy diódát + egy kis egyenáramú villanymotort + egy 200 wattos trafót sorba kötök. Így a motor forgásakor folyamatosan megszakítja a kört és a trafó emiatt bazinagy indukciót generálna a hálózaton. Vagy nem?

2024. ápr. 27. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!