A háztartási gépek zavarják a TV adást. Mivel lehet megoldani a problémát?
Nem a TV adást zavarják, hanem a villamos hálózaton okoznak zajokat (mosógép, mikró, villany sütő, porszívó, nagy telj. forgó gépek).
Nem csak TV-t, erősítőket is meg tudják zavarni, lesz egy alap zaja a hangsugárzóknak, ha éppen forog a mosógép, vagy sütöd a vacsorát.
Ez azokon a készülékeken tapasztalható, amelyeken nincs, vagy nagyon rossz minőségű a hálózati zavarszűrés.
Egy műszerész tud beépíteni a készülékekbe fillérekért, de ha még garanciás a TV nem érdemes ezért megbontani, és beleturkálni.
Lehet kapni zavarszűrős aljazokat
vagy direkt magas minőségű audio rendszerekhez gyártott hálózati elosztókat. Bár utóbbi nem olcsó mulatság
Nem kizárt, hogy pont azon a frekvencián interferál az induktív fogyasztó (amiben tekercselés, forgógép van) által generált villamos zaj a TV-vel, amin az RTL és a TV2 jön, de ennek elég kicsi az esélye. Érdekes.
Földhurok kizárva, mivel sem a mosógép, sem a konyhai robotgép nem földelt, mivel 2-es érintésvédelmi osztályba tartozik. TV az lehet földelt, bár az se mind. Hálózati interferencia lesz az, először kérj kölcsön egy zavarszűrős aljzatot, hosszabítót valakitől. Ha az sem segít, passz.
Rendben majd megpróbálok valahonnan szerezni, bár nem valószínű hogy az ismerőseim körében lesz.
Köszönöm az ötleteket, majd írok hogy hogyan alakulnak a dolgok...
Nekem pont az ellenkezője a kérdésem. Hogyan lehet így zavarni pl egy HIFi-t vagy egy boomboxot. A szomszéd lakásban éjjel bömböl az LL junior én meg aludnék.
Arra gondoltam, egy diódát + egy kis egyenáramú villanymotort + egy 200 wattos trafót sorba kötök. Így a motor forgásakor folyamatosan megszakítja a kört és a trafó emiatt bazinagy indukciót generálna a hálózaton. Vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!