Videojel Ethernet felett?
Úgy rémlik, hogy egyszer hallottam olyanról, hogy bizonyos tévékhez a jelet sima Ethernet hálón át lehet vinni; helyi hálózatba (LAN) bedugod, a számítógépről meg eteted. Azt hiszem ez a protokoll nem is IP felett megy, hanem közvetlenül Ethernet viszi. Van ilyen? Mi a neve?
Tudom, hogy sok tévén van Ethernet luk (sőt WiFi), de azok általában arra valók, hogy valami megosztott fájlt áthúzzanak a hálózaton és a TV lejátssza; nekem nem ez kell, mert ha azt a fájlformátumot a TV történetesen nem ismeri, akkor kódolhatom át, ha viszont a számítógép a videojelet küldi, akkor bármit nézhetek, sőt akár böngészőt/játékokat is futtathatok.
A Google erőteljes tekergetése után a következőre jutottam (nyilván kérdés előtt is kerestem, akkor semmi nem volt):
1. Elvileg van olyan, hogy Windows Media Extender, tud ilyenként működni pl az X-box is, meg néhány tévé magától is. Ezt rádugod a tévére és akkor a Windows Media Playerrel ki lehet tolni valami "szabványos" kimenetet, amit a tévé megeszik. Ez nyilván konverziót jelent on the fly, azaz egy bikább PC nem baj ha van. Ellenben ha már konverzió, akkor azt egy VLC is tudja...
2. Amit eredetileg akartam, azaz tömörítetlen video stream, az lehetetlen jelenleg (ezért kell először számolni, aztán kérdezni). 1920x1080 képpont 24 bit szinmmélység 30 fps az 1920*1080*24*30 = kb. 1.5 Gbps. Ilyen Ethernet pedig MÉG nincs. Persze mire lesz, addigra 4K filmeket akarok majd nézni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!