Megéri DJ-pultot venni?
Érdekes okfejtés.
Európa egyik legelterjedtebb cd játékosa volt, és imádják a mai napig.
Sokan azért nem szeretik,mert nem tudják használni :)
Nincs bmp, nincs snyc gomb. Meg kell tanulni játszani róla.
Akkor a bakelit Neked egyenesen őskor?
Láttál már ilyen pultot közelről?
Halál pontos gépek. Igaz baromi öregek, de....ezekkel volt élmény dolgozni.
Két dolog miatt használnak ma is azok akik egy picit is elszántabbak ebben a szakmában, CD és bakelit lemezjátszót.
Először is a feeling, aki tud két 100-as Pion meg egy mezei 2 csatornás keverőn valóban jól mixelni, ki lehet jelenteni, valamilyen szinten ért a "szakmához". Automata sebességkezeléssel gyerekjáték. :)
Másik, ami talán a legfontosabb a HANGMINŐSÉG! Remélem aki itt mp3-al dobálózik, nem több 100 fős közönségnek zenél... Szobában még elmegy-elmegy... úgy ahogy az mp3. De egy olyan hangrendszert etetni vele ami 120-130 decibellel, több 100 vagy több 1000 wattos teljesítményt kezelve kiszolgálja a nagyobb hallgató közönséget, nem csak a dobhártyára, de a hangszórókra, erősítőkre nézve is öngyilkosság... Akkora hangerőn nagyon észrevehetően kijönnek a veszteséges tömörítés hátrányai, legalább egy audio CD minőséggel, de még tisztességesebb, ha bakelittel nyírod az embereket.
Szerintem senki sem örülne neki, ha a négyszögjellel telitűzdelt mp3 anyag miatt kellene megállni a hangerővel "fél gőznél" mert már betorzít a rendszer. Vagy az sem kellemes, mikor másnap nem a hangerő miatt zúg a fejed, cseng a füled, hanem a fos mp3 miatt. :) Nagyon nem mindegy!
No persze ehhez veszteségmentes formátumban is kell beszerezni a zenét, azzal semmit se javítasz a helyzeteden, ha letöltöd a ratyi mp3-mat, attól hogy kiírod audio CD-be, meg matricáztatod a lemezt, ugyan olyan szar marad, mint a jútyubon...
Viszont az mp3-mat felhozó fórumossal abban egyet értek, hogy a Pio 100-as lejátszója közel nem ér annyit, amennyiért adják-veszik.
Hú, akartam én a CDJ 100-as kérdésre válaszolni, viszont véletelnül kioffoltam egy jó pár soros mondanivalót, és most kaparászom az arcom, hogy hogy is lehettem ilyen bamba. :)
Másrészről: A 100-as Pio elavult technika, ebben egyetértünk, illetve abban is, hogy a FLAC, meg a WAV, meg az Audio CD (eredeti) természetesen ezerszer szebben szól, mint egy MP3, viszont!
Azokat a zenéket, amiket buliba tologatunk, ilettve otthon hallgatunk, azok személy szerint az én esetemben csak és kizárólag 320kbps-os bitrátás mp3-ak, azaz nem ez a kifjezetten igénytelen, össze vissza rippelt youtube-os szégyenhalmaz, nem is lehet élvezni úgy a zenét.
YouTube downloadert őszintén szólva még nem is használtam, viszont amit ezek a szorgos kis releaser bandák töltögetnek fel ilyen-olyan oldalakra, azok mind-mind 320-as mp3-ak, amik szerintem jóval a tűréshatár felett vannak, sőt. Egy átlag hangcuccon (vagyis ott ahol zenélgetünk egy kissebb társaságnak; Behringer eurolive akármi nem éppen egy csodaszerkezet) nem jön ki a különbség az mp3 illetve az audio között, mert a hangdobozok akkora hulladékok, hogy inkább nem is idegesítem fel magam. :) Az más kérdés, hogy az emberek ugyanúgy ellötyögynek a zenére, nagyon igénytelenek, én azt vettem észre. Ezzel lehet vitatkozni, én sem örülök neki, de abból élünk ami van alapon működik a dolog, sajnos.
A CDJ 100 felett eljárt az idő, természetesen kell hozzá "skill", vagyis fül, de nem éri meg, régi konstrukció, olcsóbban kijösz sokkal ha nem a régi technikát veszed, szóval egyértelműen nem éri meg. A bakelit meg megint más tészta, mert az meg már "oldschool" kategória, az élmény az persze megvan. Engem az zavar, hogy nagyon sokan, akik bakelitről kezdték, vagy akár CDJ100-ról egyenesen lenézik azokat, akik már az "új" korba nőttek fel, mert nekik (nekünk) szinte a kezünkbe hullott az egész azzal, hogy az alapokat megismerhetted már úgyis, hogy lewarezoltál egy programot, és gondolom ez sokaknak nem tetszik, akik anno súlyos százezreket öltek bele. Elhaladt az idő, sajnos ebbe bele kell törődni, de örülnék, ha emiatt nem lennénk lenézve. Persze a youtube huszárok haljanak meg egytől-egyig, akik két számot össze tudnak keverni VDJ-ben, és ők a janik, de nem mindneki ilyen.
Illetve egy-két nagyobb, vagyis underground berkekben is nagyobb név is volt már, hogy elment Pestre zenélni úgy, hogy Numark Mixtrack Pro, illetve mp3. Élvezték a bulit. Ha lenne pénzem énis 850-es Pio-ról zenélnék minimum, de mivel nem vet fel, illetve még csak hobbi szinten tolom, illetve zene írás jobban érdekel, mint a DJ-zés, ezért őszintén szólva még nincs is tervbe véve, és igen, jobban megéri személy szerint nekem egy kontroller, mint egy CDJ100-as, vagy egy bakelit. Azért mert szeretem csinálni, nem azért, mert "húdemenővagyok, mert DJ vagyok".
Elmondtad ami a lényeg, nagyjából.
Hogy a 100-as lejárt technika, nem mondanám.Csak azért mert nem tud mp3-at? Mér én is vezérlőről zenélek, de csak a cd írogatás miatt. Cirka 6-7 ezer számot már nem tudnék lemezen karban, és rendszerben tartani.
Elleneben van bakelit lemezjátszóm, és a fenn mutatott 500-as szett.
Én azt mondom: aki tanulni akar, ne progrímon tanuljon. Félrevezető, és hibás!
Ismét egy "okos" ötlet
A szégyen megölne ha ilyet csinálnék.....ezért tartunk itt ahol tartunk...
Valóban nem mindegy a hangrendszer minősége sem. Bár én jópár éve mikor kezdtük a bulizgatást, SAL hangszórókkal szerelt, házi készítésű hangfalakat hajtottam szobai erősítőről. Már ott nem volt mindegy, hogy mp3, vagy flac. Egyszerűen "belefulladt" mind az erősítő, mind a hangszórók az mp3 torzításaiba. Mikor elegendő hangfal és teljesítmény hiányában már annyira hajtod a cuccot, hogy gyakorlatilag a végfokozat tápfeszültségén hajtod a hangszórókat, sok múlik rajta. Mondjuk abban teljesen igazad van, hogy a társaságnak, főleg 12-1 után elegendő tudatmódosító fogyasztása után, teljesen mindegy hogy szól a rendszer.
Kezdéshez elég az mp3, de ha már nem csak a saját baráti köröd szórakoztatására megy a cél egy 250-300 m2 nagyságú teremben egy 2+ kw-os hangrendszerrel, illik megtisztelni a hallgató közönséget legalább egy flac forrás, Siva/Kiso/Ágota végfok, normális, nem lepukkant Reflex trióval. Ha nem is a 200-ból mind a 200 ember, csak 2-3 zenére figyelő egyén megjegyzi, hogy de hangosan, mégis de ku_va jól szolt tegnap a buli, és nem is cseng a fülem a másnap, jó érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!