Megéri DJ-pultot venni?

Figyelt kérdés
még sosem DJ-ztem de szeretném elkezdeni. Megéri venni egy DJ pultot vagy máshogy kell kezdeni?

2013. szept. 24. 19:37
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Letöltesz egy dj programot. Kezdésnek az is elég.
2013. szept. 24. 19:40
 2/22 Vortrex ***** válasza:

Van zenei érzéked, mármint a duc-ducon kívül, használtál már valami zene szerkesztő programot és vágtál vele össze zenéket valaha ?

Ha nem, akkor teljesen felesleges...

2013. szept. 24. 19:40
 3/22 anonim ***** válasza:
Hali! Először ismerd ki alaposan a programot. Az a gond, hogy ma már mindenki Dj mert ez a menő. Ja és ha Virtual DJ-t találsz, ne ragadj le, hanem majd térj át Traktorra. A virtual dj alapjában véve egy játék. Nem lehet vele szép hangzású zenéket összehozni. Egyébként, önmagában nem javaslom a DJ-kedést. Játsz mellette valamilyen hangszeren pl.: Zongora, Gitár, Dob... stb. Én zongorázok 9. éve és erre alapozva, már egész jó kis Techno zenét tudtam összehozni. Sok sikert! :)
2013. szept. 24. 20:06
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy mik a céljaid.

Ha csak otthon, szobában, magadnak, MAXIMUM egy házibuli keretein belül csinálnád, először valóban ismerj ki egy PC-s szoftvert. Majd későbbiekben vehetsz egy pár Pio 100-as lejátszót, meg egy olcsóbb fajta, Behringer, Reloop 2-3 csatornás keverőt. Ennél több nem kell.

Ha nagyobba akarod, lebeszélnélek róla, mivel:

1. nagyon telített az ipar, rengeteg a "DJ".

2. nagyon döglődik az ipar, mivel senkinek sincs pénze, kevésbé járnak bulizni az emberek, sorra zárnak be a szórakozó helyek, tönkremennek a diszkók.

3. sajnos ahhoz, hogy ezt megélhetési szinten űzzed, eleve sz_r országba születtél. Kevesen is vagyunk, igénytelenek is vagyunk az új zenére, retro DJ-ből annyi van mint a hétszentség, akik valóban jól csinálják, azok már betöltötték a felső házat. Bár ez ekvivalens az első kijelentésemmel.

2013. szept. 24. 21:10
 5/22 anonim ***** válasza:

inkább keress valakit, akinél megnézheted rendese cuccon mit hogyan. Ez a program dolog jó,de félre vezető.

Ez nem így megy, hogy szeretnék dj lenni.

Szeretni kell a zenét, szeretni kell szórakoztatni.

Sosem voltam "dj", pedig 96 óta szórakoztatom a népet:)

Remélem érted :)

2013. szept. 25. 08:02
 6/22 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, még egy kérdésem lenne hogy tud-e valaki egy olyan magyar nyelvű videót/leírást amiben elmagyarázzák hogy mi mi egy dj pulton és mire való?
2013. szept. 26. 19:17
 7/22 anonim ***** válasza:

Nem nagyon.

inkább linkelj be egy képet egy keverőről, vagy cd-ről, mondjuk amit vennél, és lejrjuk, leírom

2013. szept. 26. 23:56
 8/22 anonim ***** válasza:
Nem értem miért nem ajánlod a Virtual DJ-t. Félrevezető? marhára nem az, legalább megtudja, hogy mit csinál a crossfader, a tempó állító, meg mi az, hogy loopolni. Ha csak random elkezdi nyomogatni, meg tologatni a dolgokat az ember, miközben csak egy szám megy, rájön, hogy mi mit csinál, nem kell ide hű de nagy leírást írni. Kezdésnek meg végképp nem kell ilyenekbe belemenni, hogy rendes cuccról zenéljen, mikor azt sem tudja, hogy mi micsoda. Viszont ilyen kis rezidensnek elmenni szerintem nem éri meg, sokan csak ebben gondolkodnak, de akik igazán sikeresek, azok zenét írnak/iratnak, a mixelés, azaz az előadás csak másodlagos.
2013. szept. 27. 13:59
 9/22 A kérdező kommentje:
2013. szept. 27. 18:06
 10/22 anonim ***** válasza:

Balról, soronként le:

Mikrofon: outputok, hangerő, EQ (mid + low), CUE (ha úgy állítod a fülest, csak azt hallod a fülesben, ami a mikrofonba megy, ez minden csatornánál lehet), és CUE beállítások, hangerő, EQ, illetve alul ha jól látom 3,5 jack.

Keverő lényegi része: Ch1-től ch4-ig. Ezekre a csatornákra vannak rákötve a CD lejátszók, mondjuk Pioneer CDJ 100, ami egy hulladék, de most ezt vegyük alapnak. Ch1 az első deck, ch2 a második, és így tovább, amennyi van. Gain-t felül tudod szabályozni, ha túl halk, vagy túl hangos egy zene alapból, és a volume fader (tologató ott lentebb) nem tol rajta annyit. EQ (high-mid-low), filter effekt, CUE (ahogy az előbb már mondtam), Crossfader beállítás, amit jobbra-balra lehet kapcsolni, és a crossfader, vagyis CH1-CH2-n megy a zene, középen hagyod: mindkettő szól, balra tolod CH1 szól, jobbra tolod CH2 szól.

Master output: ez meg egybe adja ki, amit te a különböző chaneleken alkotsz. Balance-ot tudsz állítani, meg itt is egy kis EQ, illetve nézheted, hogy mennyire megy fel a hangerő (pirosba soha ne menjen). Cue ugyana, alatta effekt hosszát állító gyorsgombok.

Effekt rész: Felül írja milyen effekt van, ezt alul tudd a kis forgópotival kiválasztani, pl Flanger van, de lehet reverb, vagy gater, meg csomó minden. A gombokkal az effekt színességét tudod állítani, sebességét, meg van ott egy BPM számláló, ami a sebességét írja le az adott számnak (house: 126-132, dubstep: 136-144, dnb: határ a csillagos ég :) ). Nagyvonalakban ennyit tud a keverő. A CDJ 100 meg egy hulladék, beteszed a cd-t, elindítod, meg tudsz az audio CD-n zenét keresni, mert ha jól tudom még MP3-at se kezel.

2013. szept. 29. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!