Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen hangszórókat vegyek...

Milyen hangszórókat vegyek kocsiba?

Figyelt kérdés
Lányból vagyok, a férjem vidéken dolgozik, kocsit itthon hagyta, és szeretném meglepi szülinapjára valamilyen hangcuccal. Aki beszereli az megvan, csak meg kellene vennem. Nem nagyon értek hozzá, tehát: Ez egy 10 éves Hyundai Accent, vagyis túl drága nem kell. Magnó az jó, tavaly vettük, minőségi. Van két hangszóró az ajtóban, két tányér hátul.(ezeket kellene lecserélni) plusz szeretnék egy mélyládát a csomagtartóba. Ilyet találtam: "250W zenei teljesítményü 25cm-es mélysugárzóval szerelt bass-reflex szubcső" Na ez nekem kínai, nem tudom, hogy a 250W elég, vagy kevés-e? A két tányért sem tudom, mekkora legyen, és milyen. Még arra lennék kíváncsi, hogy ehhez kell-e erősítő, vagy elég az, ami gyárilag a magnóban van? ( Sony CDX-GT20) Segítsetek, légyszi, van 3 hetem, hgy elintézzem! Előre is köszi
2009. nov. 3. 19:23
 1/3 anonim válasza:
bemész egy autó audió boltban és gondolom ott szívesen segítenek, sztem 4DB sony xplod hangszóró elég lenne a mélynyomohóz már erősítő is kell
2009. nov. 3. 20:15
 2/3 anonim válasza:

hát az a hejzet,h én se profi vagyok ebben,de a mienkbe jól szól :)

hol is kezdjem...1:hátsó hangszórók:

megkellene nézni,h a mostani gyári hangszóró mekkora,és kb akkorát venni hlyette(általában 13cm-esek vannak benn)de ha szép hangzást szeretnétek,akkor ovális hangszórót vegyél bel,igaz azt vágni kell...de legalább jó lesz,ha persze jól csinálja az illető,aki beszereli...

2:a mély láda:hát ez a 250W ez elviekben bőven elég,egy átlag zene hallgatásra(igaz nekem 500w-os erősítő,meg nagyobb láda van)de a ládához inkább ajánlott egy erősítő is,mert a 250W az sok lenne csak a magnónak(a magnónak elég a 4 hangszóró)és az erősítő is legyen (ha jól tudom) összes kimeneti teljesítménnyel 250W,az legyen rá írva legalább is én úgy tudom....

néha tesznek mellé +ba még egy aksit(mert az erősítő az tudja szívni motor járás nélküli üzemmódba,de nekem sincs,ugy hogy nem muszáj)de akkor a csomagtartó térfogata is kisebb lesz..meg hát ahhoz kell még az erősítő kellékek is(pl.biztosíték,tápvezeték,audio átjátszó vezeték/amit a magnóra kell rákötni/),és ezeket a kocsi belsejében a kárpitba kell elvinni,és az sokáig tart,meg ez a szett kb 5000ft,csak a szett....

ha ládát nem szeretnél,de ovális hangszórót igen,általában azok is elég szépen megtudnak szólalni,és ha lessz még 2 elöl is,akkor tökéletes nektek...a láda csak a mélyet adja a zenéhez,és beremegteti a kocsit :)

szintem bőven elég a 2 hátsót kicserélni,ami pl legyen sony,vagy S.A.L. vagy blaupunkt vagy pioneer(de ez drágább),ezek ilyen olcsóbbak..de nézz neten,írd be h ovális hangszóró kocsiba...és ez bőven elég lesz..ha kérdésed van,nyugodtan írj....sok sikert,és remélem tudtam segíteni...

2009. nov. 3. 20:50
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindkettőtöknek. Üzletbe bemenni nem tudok, mert olyan a munkaidő beosztásom sajnos, de hivatalos szerelőhöz viszem, aki este is dolgozik. (pont azért kértem segítséget, hogy ne tukmáljon rám olyat, amit nem kellene.) Ovális hangszórók vannak most is, csak az egyik teljesen, a másik félig süketült meg :-). Közben egyeztettem a szerelővel telefonon, holnap megyek hozzá, majd meglátom, mit ajánl, de legalább már nem nézek "kukán", ha ilyeneket mond, amiket írtatok. Köszi mégegyszer.
2009. nov. 5. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!