Mi a különbség az lcd és a plazma TV k között? Konkrétan kinéztem két tv-t és a plazma jobb árban van és a tudása is megvan ami nekem kell. Végülis nekem csak a magassága a szép éles kép és hogy 2D-3D konverzió legyen benne a lényeg.
Közben nekem azt mondták hogy a plazma tv-t közelről nagyon szar nézni...
Akkor most mégse jobb a képe?
Hogy van ez?
A plazma képe akkor élvezhető igazán ha teljesen elsötétített szobában nézi az ember az LCD TV-nél ez nem igen számít világosban is szép képe van + ha konzolt is csatlakoztatsz hozzá akkor a plazma esetében beégnek a játék hud-ok hiába van beégés elleni védelem (az öcsémnél ez történt pedig 1 éves sincs a TV-je).
Szóval ha TV műsorokat nézel huzamosabb ideig,vagy konzoloznál is rajta akkor mindenképpen az LCD-t javasolnám.
Az LCD nézési távolságait itt láthatod.
Kedves kérdező,
Légy szíves vigyél magaddal pár filmet (DVD, valamit 720 és 1080, talán egy bluray-t, lehetőleg ugyan azt) menj be az áruházba, adj az eladónak 2000HUF-ot és nézd meg hogy a te szemednek melyik képi világ jön be.
Ne fórumról döntsd el.
TV választás esetén még az is fontos, hogy milyen műsorforrásod van, pl tv adás, letöltött mkv és így tovább...
Ezek alapján meghozhatod a döntést mi a legésszerűbb a pénztárcádnak.
3D: vigyázz vele, pl játéknál nagyon jó, sőt qrva jó, de egy intenzív game 3D-ben leszívja az agyat rendesen :) Plusz a boltokban ne a demo 3D korongot nézegesd, hanem egy filmet.
Panasonic plazmát vegyél szerintem. Játszani is lehet rajta, ha nem egész nap ugyanazt az állóképet nézed.
A plazma eleve sokkal jobb mozgókép megjelenítésre, mint egy lcd, a fekete az fekete, nem szürke, sokkal jobb a kontrasztja, nincs késés a megjelenítésben, mint egy lcd-nél, a kép sokkal homogénebb, nincs foltosodás, felhősödés, mint egy lcd-nél. Szóval, (főleg ebben a méretben) csakis plazmát érdemes venni szerintem, abban meg a Panasonic a legjobb. :)
"Egy plazma TV az általad írt méretben 50"-55" az lazán 200-240Watt körül fogyaszt kb 4 X annyit,mint egy ugyan akkora LCD/LED TV."
Ez nem igaz. Egy modern plazma 150W körül elvan (persze beállítás függő, valamint a nézett műsoron is múlik), egy lcd meg kb a felét eszi meg ebben a méretkategóriában. Számold ki, mekkora kiadás ez a +70-80W havonta. :)
A tanács jó, miszerint próbáld ki a boltban, azt hozzátenném, hogy ne a bolt közepén nézd, ahol direktbe világít a tv-re 100db neoncső, hanem egy elkerített mozis részen. Ezek után el nem hiszem, hogy az lcd-t vinnéd haza. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!