A 200w-os 4ohmes hangszóróhoz kell erősítő vagy az autórádió bírni fogja anélkül is?
Bírni fogja. A 200W csak annyit jelent, hogy a hangszóró mennyit képes elviselni. Ha kevesebbel hajtod, nem árt sem a hangszórónak, sem az autórádiónak.
(Ha sima olcsó autórádió, akármi van ráírva, csak csatornánként kb. 20 wattot tud 4 ohmon)
Megkerestem a gyártó oldalán a részletes leírást.
Természetesen marketing-50W az a 4x50W.
Az erősítő kinetetére 4 ohmos hangszórókat lehet tenni.(kisebbet nem, csak nagyobbat, de nincs értelme, mert csökken a teljesítmény)
A valós teljesítmény bevallottan 4x22W 50Hz-15000Hz közötti átvitellel, 5% (!!!) torzítás mellett. Ami már borzalmasan nagy érték.
Ebből azt lehet sejteni, hogy kb. 15-16 watt teljesítmény leadásáig lesz szép hangja.
Sokatmondó még a fenekében a 10 amperes biztosíték, ami ugye maximum 141 W teljesítmény felvételét teszi lehetővé 14,1 volton... abból 4x50-et nehéz lett volna előállítani, de még a 4x22 is necces.
Mindez nem jelenti azt,hogy normális használat mellett ne m lehet jó hangja. (Normális használat: neked zenél az autóban, és nem a letekert ablakon át a fél lakótelepnek)
Ne érts félre, nem a te autórádiód a rossz. Minden gyártó sokkal szebb dolgokat ír rá a dobozra, mint a valóság.
A valóság a hazsnálati utasítás utolsó oldalán szokott lenni apró betűkkel, onnan vettem én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!