Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi szükséges ahhoz egy TV-ben...

Mi szükséges ahhoz egy TV-ben hogy HD adást tudjon fogni?

Figyelt kérdés
A napokban kötötte be az új szolgáltató a televíziót. Testvérem Samsung LE32d400 típusú TV-je képes HD adást futtatni beltéri egység nélkül, míg az én Panasonic 4-5 éves HDTV-m nem. Mi az a tulajdonság ami ezt meghatározza?

2013. jún. 28. 18:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Testvéred tv-jében van DVB-T vevő a tiédben pedig nincsen szóval az övében bele van építve egy beltéri egység. A tiédbe pedig nincsen szóval neked azért kell külön venned egy beltérit. Enyém is fogja nekem ilyen tv-m van [link] . Szóval a tiédben nincsen beépített beltéri egység azaz DVB-T vevő így nem alkalmas a 7 csatorna vételére. Szerintem vegyél egy beltérit én ilyet vettem: dps hd60 mivel az én tv-m nem játszik filmeket és dvd lejátszó a mai világban már felesleges ez meg kis helyen elfér.
2013. jún. 28. 19:01
 2/15 A kérdező kommentje:
ha veszek beltérit és abba dugom akkor átkódolja nekem HD-ba? Mert valami olyasmit magyarázott a HFC-s csávó hogy külön előfizetés szükséges.
2013. jún. 28. 20:13
 3/15 A kérdező kommentje:
Valamint ebbe a beltéribe nem kell olyan kártya mint a UPC-nél? Elég csak bedugnom a kábelt és a TV már fogja is a HD adásokat?
2013. jún. 28. 20:14
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem kódol át semmit. Csak akkor lesz hd az adás, ha azt úgy sugározzák. (hogy melyik ilyen azt pl. a port.hu-n megnézheted, a HD logót keresd)

Kártya csak az extra csomagokhoz szükséges, a 7 ingyenes csatornához megfelelő antenna és set top box kell.

2013. jún. 28. 22:38
 5/15 A kérdező kommentje:
Azok az adások amik a tesóm TV-én HD-ban megjelennek, azok elméletileg a beltérivel nálam is HD-ban lesznek foghatóak, ugye?
2013. jún. 29. 00:05
 6/15 anonim ***** válasza:
A szolgáltatótól kérsz egy beltérit és összekötöd a tévéddel.
2013. jún. 29. 06:43
 7/15 A kérdező kommentje:
A szolgáltató nem ad, csak valami előfizetéssel. Ezért szeretném azt megtudni hogyha veszek egy ilyen fentebb említettet (dps hd60) akkor tudom-e azokat a csatornákat fogni HD minőségben, amiket a tesóm DVB-T-s TV-je.
2013. jún. 29. 10:26
 8/15 anonim ***** válasza:
Én azt veszem ki a szavaidból, hogy kábelszolgáltatásod van. Ha tényleg így van, akkor nem DVB-T, hanem DVB-C boxot kell venned. Szóval milyen szolgáltatás az amit bekötöttek?
2013. jún. 29. 17:04
 9/15 A kérdező kommentje:
HFC, alapcsomag. Azt mondta a beszerelő csávó hogy a a testvérem TV-ére tudják csak a digitálisat szolgáltatni mert abban van valami, gondolom ez a beépített beltéri egység amit fentebb leírtak.
2013. jún. 29. 17:08
 10/15 anonim ***** válasza:

Utánanéztem a HFC honlapján a dolgoknak. DVB-T vevőt ne vegyél, mert semmire sem mész vele. DVB-C tuneres készülékkel (a tesódé ilyen) ingyenesen fogható náluk néhány HD csatorna (és az alapcsomag csatornái digitális formában). Ahhoz, hogy a te tévéden is nézhetőek legyenek ezek a műsorok, digitális kábelvevőt, vagyis DVB-C boxot kell venned.

Az infókat itt találtam: [link]

Kábelvevőket itt találsz: [link]

2013. jún. 29. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!