Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van egy gitárom és egy csavar...

Névnélküli kérdése:

Van egy gitárom és egy csavar ami a pántot tartotta kiesett és elveszett, hol tudnám beszerezni?

Figyelt kérdés
a belső menete ment tönkre de esély van most a megjavítására ,viszont nincs meg a csavar mivel már régen kiesett

2013. jún. 12. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Hangszerüzletben.
2013. jún. 12. 11:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha a pántot tartó gomb csavarjáról van szó, az egy facsavar, ami a fába megy bele, vagyis nincs semmiféle belső menet. Egyszerűen a fa rostjai közé metszi be magának a menetet, de ha kiesett, akkor az már valószínűleg rég szétment benne. Ez nem ritka jelenség.

Ha ugyanazt a méretet akarod beletenni, nem fog működni épp ezért.

Vagy nagyobbat kell, vagy a furatot kell rendberakni, ennek több módja is van, ha nem ment nagyon szét a belseje, akkor pillanatragasztóval, esetleg körömlakkal meg lehet keményíteni a rostokat annyira, hogy megint fogjon valamennyit a csavar. Rosszabb esetben valami keményebb fából való szilánkot, kis darabokat szintén pillanatragasztóval jól megküldve kell beletenni, ez is valamit használ, de mondjuk én nem bíznék az ilyen barkács megoldásokban hosszú távon.

A profi megoldás az, hogy a furat átmérőjével megegyező átmérőjű keményfa csappal beragasztva "ledugózod" a nyílást (nem pillanatragasztót, hanem asztalosok által használt faragasztót kell használni), majd újrafúrod a furatot és beleteszed a facsavart.

A fúró mérete a csavar átmérőjének 2/3-a legyen és kb. a csavar hosszának feléig fúrd a lukat. A csavart aztán be kell viaszozni vagy szappanozni a behajtás előtt.

Jó munkát.

2013. jún. 12. 14:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Előre is elnézést kérek Aktív Gitár-tól, eszemben sincs a dolgot ilyen magas szakmai alapon megközelíteni:-)

Én azt szoktam csinálni, hogy beletörök a lukba egy gyufaszálat és az így "betiplizett" furatba tekerem a csavart. Ez nem teszi tönkre a fényezést, nem kell szakember hozzá, viszont érdemes néha ránézni, hogy tart e a menet. Ezt amúgy nem árt teljesen hibátlan hangszeren is néha ellenőrizni.

2013. jún. 13. 09:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt én is nagyjából írtam, de pont az a bajom vele, hogy nagyon bizonytalan megoldás, a gyufa és fogpiszkáló baromi puha és nem sok tartást ad neki, ideiglenes megoldásnak jó, de véglegesnek a leírt ún. "puskázás" a célszerű. :)

Olyan helyen én is alkalmaztam a fogpiszkálós megoldást kisebb furatnál, ahol nem kellett erős tartást adnia és nem volt "létfontoságú", nem eshetett le tőle a gitár.

2013. jún. 13. 13:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
2013. júl. 14. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!