Mit takar pontosan a "digitális átállás"?
Csak azért, mert én úgy gondoltam, kukába dobják az egész analóg műsorszórást.
Erre múltkor fölhívtam az Invitelt, hogy váltanék digitális csomagra, s azt mondták, nekem nem feltétlenül szükséges, csak azoknak, akik nincsenek semmilyen szolgáltatónál. Náluk megy szépen tovább az analóg adás...
Pár napja meg az itteni szerelővel beszéltem, s ő az én verziómat erősítette meg: október 31. után egyszerűen nem lesz analóg műsorszórás az országban. De akkor az Invitelnél miért tájékoztatnak félre??? Hiába kötök most új szerződést analóg adásra, ha már csak pár hónapig nézhetem, s utána intézkedhetek a váltás miatt... Akkor már ésszerűbb MOST lerendeznem a dolgokat.
A analóg földfelszíni (fontos!) szórás szűnik meg, amit tető antennával tudsz venni 3 csatorna: mtv1, rtl klub, tv2.
Az Invitel neked nem ilyent szolgáltat. Te kábelen keresztül kapod az analóg adást, az más tészta. Az majd akkor szűnik meg, amikor az Invitel úgy dönt.
A digitális átállás a földfelszíni sugárzást érinti.
A kábeltelevíziós hálózatokon maradhat az analóg adás.
Kedves Freedline!
Elolvastad a cikket? Második mondat: "A digitális átállás a földfelszíni televíziózás számára azt jelenti..." Harmadik bekezdés: "A digitális átállás közvetlenül azokat érinti, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennával az analóg földfelszíni adást nézik..."
A kábelszolgáltatóknak semmilyen kötelezettségük nincs, majd átállnak, ha akarnak.
Szia!
Elnézést hogy válaszolok...
Értsd "A digitális átállás mindenkit érint: a nézőket, a műsorszolgáltatókat és a televíziózáshoz szükséges készülékek gyártóit és forgalmazóit is."
Illetve:"A digitális átállás KÖZVETLENÜL azokat érinti, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennával az analóg földfelszíni adást nézik otthonukban, illetve azokat, akik valahol máshol, de ilyen módon is tévéznek."
Közvetetten a szolgáltatókat...
Ism.Magam:Kérdés milyen határidővel?
Aham, értem.
Érdekes, hogy még az ezzel foglalkozók se értik néha, hogy pontosan hogy lesz... :-/
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szia!Teljesen jól érted...:)
"Igazán
csak itt mosolyoghatsz, itt sírhatsz.
Magaddal is csak itt bírhatsz,
óh lélek! Ez a hazám"
Csak azokat a szolgáltatókat érinti, amelyek az analóg földi hálózatról illesztik be a 3 földi sugárzású csatornát a saját rendszerükbe. Azonban az analóg kábeltévére előfizető nézőt ebben az esetben SEM ÉRINTI az átállás, hiszen a szolgáltatónak kell megoldania, hogy az ezentúl digitálisan beérkező jelet analógra konvertálja az előfizetői számára.
A kábeltévé-hálózat a szolgáltató saját belső rendszere és olyan szolgáltatást nyújt rajta, amilyet akar.
Ja és még valami.
Az analóg földi sugárzású helyi, városi tévéadókat sem fogják lekapcsolni az országosakkal együtt, ugyanis 2017-ig haladékot kaptak az átállásra. Úgyhogy még egy darabig élvezhetjük az analóg tévéműsorokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!