Képcsöves tv-n hang van, de a kép elmegy, mi lehet az oka?
Figyelt kérdés
Van egy Orion t2015mtx típusú tv-m. A sasszija 11AK30A11-es. A hiba a következő: Ha bekapcsolom a TV-t, van kép és hang is. Majd 5-10-15 perc múlva mintha kikapcsolnám a képernyő elsötétül,hang van tovább. Ha 5-10 percre kikapcsolom a hálózati kapcsolóval, újra működik. Hogy mi okozhatja nem tudom, de olyan mintha a táp tiltana, vagy ott lenne a hiba. Ránézésre nem találtam problémát, átnéztem a forrasztásokat is. Okozhat ilyen problémát a tápban lévő elkók kiszáradása? Vagy inkább máshol lesz a baj?2013. máj. 27. 12:23
1/6 anonim válasza:
Megszűnhet a ngyfeszültség valamelyik képcsőáramkör szakadozik számtalan baj lehet.A tápegység kevésbé mert a hang is onnan kap áramot.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Először arra gondoltam, hogy valamelyik melegedő alkatrész kitornászta a lábát, ha kihül érintkezik, ha ha bemelegszik megszakad. Ha a melegedés okozza a problémát, járható út-e, hogy hajszárítóval megpróbálom gyorsabban előidézni a hibát, hogy mégis melyik részen van probléma?
2013. máj. 27. 12:49
4/6 Wadmalac válasza:
A gond valóban melegedés lesz szerintem, de nem dilatációs kontakthiba (az is lehet, de nem valószínű), hanem vmi melegedés miatt lekapcsoló áramkör. Ez a hajszárítós vadászat jó kis türelemjátéknak hangzik, de talán működhet.
5/6 A kérdező kommentje:
A dilatációs kh-t már kizártam, legalábbis órásszemüveggel átnéztem a panelt. Akkor megpróbálom hajszárítóval szűkíteni a kört. Hogy türelemjáték, az nem gond, amikor ingerenciát érzek csinálni, és még időm is van, akkor lelépek a műhelybe :) Akár hetekig is stagnálhat.
2013. máj. 27. 13:41
6/6 pinkpancser válasza:
Ha kizártad a kontakthibát, akkor biztos ami biztos a sorkimenő lábait melegítsd újra! Mostanában 3 TV-nál is összefutottam ezzel a hibával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!