Milyen hangfalat vegyek a kertbe?
Építettem egy 5m x 5m -es kiülőt a kertbe fedett teljes mértékben és az egyik oldala be is van falazva. Oda szeretnék ,,egy'' hangfalat venni ami kisebb házibulikra megadná a löketet. Félreértés ne essen nem szomszéd űző feladatot tűztem ki célomul. Az ár elég szűkös 30-40 ezer forint. Javaslatok? Ilyeneket néztem eddig: [link]
+pont ha rálehet kötni DVD-t mert valószínűleg tv is lesz kint és akkor már a meccsek is legyenek izgalmasak :D Előre is köszi
Elég kifinomult házi hifi-s tanácsokat kaptál, ami a dolgok egyik oldala.
Első körben a Skytec cuccok nekem nem mondanak semmit, de a Zaj Stúdió forgalmazza őket, tehát olyan nagy szenny nem lehet. 25m2-re tényleg elég 100-200w körüli teljesítmény, az a 600-1000w nagyon elrugaszkodott dolog ekkora helyre. Az tényleg szomszédok elleni fegyvernek való.
A javaslatokban az épített hangfallal nem értek egyet, a belinkelt vaterás cucc szerintem egyszerűen csúnya, és fogalmam sincs, milyen lehet a hangja.
Kertbe hagyományos hifit én nem tennék, a pára, a szél, a bogarak, kutya, macska, labdázó gyerekek ellen nincs felkészítve egy szobai használatra szánt jószág. A szobába én is ilyesmit vennék, de kertbe eszembe nem jutna. Túl kifinomult ahhoz.
Illetve sokáig magam is ódzkodtam tőle, de a beépített erősítő házi célokra prímán megfelel, nem igényel komolyabb odafigyelést, nem kell annyi kábelre vigyázni, stb. A tücsökciripelés, szélzaj mellett azt a kis extra zajt, amit az összeépítés okoz - hát, aki észreveszi, annak gratulálok. :)
Hangfalat masszív védőrács, védőháló nélkül szintén nem vennék kintre.
A felsoroltakból én a SPB-8-at bátran megvenném ilyen célra, elég robusztus, túlélő típusú kivitel, az RCA bemenet jó tv-hez is. Szubbasszust nem tud, amit csak a szomszédod fog igazán értékelni, kertiparti esetében szerintem nem észrevehető különbség, a zenei élményt nem rontja.
Ha garanciát is adnak rá, akkor ez a cucc szerintem túlél jópár felhőtlen házibulit. :)
Hali
Manapság mindenki a wattokat pumpálja, de minek ? :)
Van ugye ez az érzékenység téma. Minél érzékenyebb egy hangszóró annál hangosabb. Amit linkeltél hangfalak nagy többsége jó ha eléri a 88-89 Decibelt (dB). Ennél fogva:
1watton 88dB , 120 watton kb. 109dB teljesítményt tudna, ha kibírja ezt, bár nagyon kételkedek benne.
Egy érzékeny hangfalat mint például egy Reflex R150 -
115dB -et tud fele ekkora 60 watt teljesítményen.
Valahogy így néz ki egy ilyen Reflex hangfal, és nem 500Ft -os piezo magas van benne, mint a Skytec SPB-8-ban. Ezekhez a hangfalakhoz elég egy hifi erősítő és mehet a buli.
Utalásképpen az olcsó is lehet jó, ebben a hobbiban nem állja meg a helyét.
Egy kis olvasnivaló még a végére :
1x kell megvenni a jót. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!