FOTÓSOK, milyen halszem lencsét érdemes venni, melyik milyen, tapasztalatok?
Figyelt kérdés
ilyen lencsére gondoltam, mert a makróját lehet cserélni:
akkor ilyet is láttam: [link]
meg ilyet is: [link]
meg még sok félét... mire figyeljek oda? melyik milyen? nem merek csak úgy spontán valamilyent venni
2013. máj. 8. 20:28
1/9 anonim válasza:
Ezen elég rossz képminőséget adnak. Milyen géped van, és mit akarsz vele kezdeni?
2/9 A kérdező kommentje:
fix 50mm 1,4 es obihoz akarok halszem lencsét, pár trükkösebb portréhoz, esetleg állatfotózáshoz, vagy táj
2013. máj. 8. 23:12
3/9 anonim válasza:
Ez nem egészen így működik. A fix 50 egy jó portréobjektív, ha nagylátó, vagy halszem kell egy DSLR-en, akkor vegyél neki megfelelő objektíveket. Lehet ökörködni ezekkel az előtétekkel, de iszonyúan le fogod húzni a képminőséget vele, főleg egy ilyen, jobb objektív esetén.
4/9 anonim válasza:
A fix 50 elég messze van a portréobjektívtől, még APS-C-n is, nem, hogy FF-en, a portréobjektív 85-nél indul inkább de mindegy, a többit viszont jól mondja az előttem szóló, ha halszemet akarsz, vegyél egy halszem-objektívet, én utolsó karácsonykor próbáltam kiszedni a pontyét de az nem igazán vált be. :(
5/9 anonim válasza:
Miért indulna a portréobi 85-ről, pláne APS-C-n? A portré nem merül ki a premier plánban...
6/9 anonim válasza:
A klasszikus értelemben vett portréobjektívek általában ekvivalens tele tartományhoz vannak közelebb nem pedig a nagylátóhoz, a torzítások miatt.
7/9 A kérdező kommentje:
wide angle lencse nagyon rontja a képet?
2013. máj. 15. 01:24
8/9 anonim válasza:
Igen, az előtétlencsék rontják a képminőséget.
9/9 anonim válasza:
Ezek az előtétek remekek arra, hogy a DSLR rendszerek fő előnyét, a jó képminőséget eldobd. Ilyen funkciókra elég egy közepes kompakt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!