Új vagy használt tükörreflexes?
Hobbira, vagy művészi indíttatásod kiélésére olyan gépet veszel, amilyet akarsz. Valóban nem lényeges a jó kép szempontjából. A képminőség más tészta.
Viszont azt mondtad, hogy komolyabb terveid vannak a fotózással. Ezért ajánlottam inkább a középkategóriás vonalat, mert a 600D és a 40D között van egy kis kezelésbeli különbség. Szerintem az utóbbi javára. Ésszerűbb és könnyebb a hátsó tárcsás kezelése. A 40-50D vonalhoz egyáltalán nem kell magasabb fotós tudás, mint a 600D-hez. A gyártóknak nem az a célja, hogy a magasabb kategóriákban megizzadjanak a fotósok. Ha a kezelést és használatot nézzük, akkor a 40-50D vonal a nyerő. Elég csak kézbe venni egy 600D után, és kicsit tekergetni. Ha profi akarsz lenni, később úgyis lecseréled a 600D-t és akkor már jobban megéri rögtön a felsőbb kategóriás gépen tanulni, az ilyen gépek érzetét megszokni.
Az elavultság miatti aggályodban is van igazság. A 40D régebbi konstrukció, és megvétele után ott lesz az a kis szálka, hogy "vehettem volna 18 megapixeleset".
El kell döntened, hogy a komolyabb gépek érzetét választod mint fő szempontot, vagy a képminőségen aggódsz és inkább a kisebbet veszed.
Az anyagi kérdés is döntő szempont lehet. Sőt!
Ha nehezen gyűlt össze a pénz és úgy érzed nem akarod kiszorítani a drágábbat, akkor mindenképp vedd az olcsóbb modellt, az esetleges maradékból pedig futja majd néhány kiegészítőre.
Meggondolandó esetleg a nagyon műanyag 18-55mm helyett kezdésnek egy szintén műanyag 50mm F1,8 II beszerzése is. Ugyan kényelmetlenebb az előzőnél, de a képminősége kárpótol és rászorít, hogy a jó kompozícióért néha meg kell dolgozni. Ebből a szempontból hasonlít a Smenára mert az is fix gyújtótávolságú.
Ha már ugye ezzel az orosz géppel belépett a szempontok körébe a mazochizmus is :)
Sokat segítettél!Valószínű úgy lesz, ha találok egy nagyon jó 50D ajánlatot, akkor beruházok arra, ha nem, akkor marad a 600D. Az biztos, hogy rosszul egyikkel sem járnék.
Az objektívekről pedig annyit, hogy ezen is gondolkodtam, és tudom, hogy a kit obi nem a legjobb, de mivel teljesen kezdő vagyok tükrös szinten, nekem jó lesz! :) Aztán majd a későbbiek során veszek fix 50-eset, esetleg egy nagyobb zoom átfogásút is, ez majd eldől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!