Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Használt tükörreflexes gépet...

Használt tükörreflexes gépet érdemes venni?

Figyelt kérdés

Nikon d5100 10-12000 exposra gondolok.

Még 1,5 év garival, 105-ös obival.

Vagy az expo számot át tudják írni?

2013. jan. 10. 15:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyiért adják. Én használtan inkább Canon 20D/30D-t vennék azok a használt piac gyémántjai.
2013. jan. 10. 19:17
 2/6 gergoap ***** válasza:

Persze, hogy érdemes!

Mindenkit az felé terelek, hogy érdemesebb egy használt tükröst venni, mint egy új bridget.

A 10-12 ezres expó nudli, még nyugodtan fogod tudni használni 4-5 évig. É nem tudok róla, hogy át lehet-e írni az expószámot.

A Canon 20-30D-nek kicsi a kijelzője, ma már nem állja a versenyt...

2013. jan. 12. 11:39
 3/6 anonim ***** válasza:

"kicsi a kijelzője, ma már nem állja a versenyt..."

Ollé! Pontosan miért is teszi a kisebb kijelző versenyképtelenné? Pláne, mivel szemben?

2013. jan. 12. 12:53
 4/6 gergoap ***** válasza:

Ollé!

Kisebb kijelzőn nem tudod úgy visszaellenőrizni a képet! A kijelző felbontása is alacsony. Ahogy írják, a kereső képe is kicsi.

[link]

Láthatóan ISO400-tól mossa a képet, ISO800-tól már zajos. Egyszóval elavult technika...

Haladnod kellene a korral barátom... ha ez neked jó gép! :-)

2013. jan. 12. 14:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát látod, megrekedtem az 1D mkIII szintjén, és ilyen "elavult" másodvázakkal dolgozom. A húgom azért néha elkéri őket, pedig van egy 500D-je, de az is biztos túl öreg. De a kijelző méretét vagy felbontását sosem érzetem gondnak, tudod, bele is lehet nagyítani a képbe.

Az a szomorú hírem van, hogy a 7D képe egyedül felbontásában jobb, A4-ben kinyomtatva csak azokon az ISO értékeken szebb, amit a régiek egyáltalán nem tudnak. Nem is vettem meg, jött helyette egy új 70-200 II.

Ezek a régi kétjegyűek magnézium vázasak, megbízható felépítmények, két tárcsával, ami nagyon gyorssá teszi a kezelésüket bármilyen helyzetben. Ehhez képest 40 ezer expos, jó állapotú 20D simán van 50 ezer alatt, de élete első negyedében járó 30D is akad 80 ezerért. Ugyanezen az áron kapsz 450D-t is, ami ehhez képest játékszer.

De kíváncsian várom, te mivel dolgozol, vagy játszasz szabad idődben.

2013. jan. 12. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Hopp, kolléga most szólt, és tök igaza van: minek nézed az LCD-t, ha az előbb láttad a képet a keresőben?

(mondjuk ott a hisztogram, ami fontos)

2013. jan. 12. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!