Miért recseg kocsiba a hangszóróm? (A TÖBBI LENT! )
Figyelt kérdés
Van kocsiba 1 erősítőm, hátra van húzva az akumlátorból a kábel, és szokatlan módon nagyon kis hangerőn is recseg a hangszóró, viszont ha lekötöm a mélyládát, akkor tökéletesen szól. Én arra gondoltam, hogy lehet hogy vékony a behúzott tápvezeték, és nem tud annyi ampert átvinni amennyi kell. ez lehetséges? sima hangszóró kábel amúgy, nem volt otthon más...2013. ápr. 26. 13:43
1/7 anonim válasza:
Szerinted hogy megy azon át a nagy amper hátra?
Nem véletlenül ujjnyi vastagok azok a kábelek.
Én helyedben lekötném azonnal, hacsak nem akar lángoló autóból kiszállni.
2/7 anonim válasza:
Szerintem csak vmelyik csatlakozással lehet probléma. A mélyláda nagy áramfelvételekor a hibás érintkezésen már nem megy át az áram és meg-megszakad a kapcsolat. Ezt hallod recsegésnek. Ha kevés a keresztmetszet, az legföljebb teljesítmény veszteséget okoz és melegszik a kábelezés. Nézd át a csatlakozásokat!
3/7 A kérdező kommentje:
hehehehee :D -értem köszönöm, gondoltam hogy ez lesz a gond, viszont még annyit kérdeznék, hogy mivel az erősítőbe 30amperos biztosíték van, gondolom olyan kábel kell ami olyan 30-35ampert képes minden gond nélkül átvinni. hogyan lehet ezt kiszámolni? átmérőre hogy mekkora kell? vagy van ehhez valami táblázat?
2013. ápr. 26. 14:36
4/7 anonim válasza:
Az a jó ha minék vastagabb, így biztos lehetsz benne hogy átmegy a megfelelő áramerősség. Nem lesz melegedés a kábelen, sokkal biztonságosabb lesz.
5/7 A kérdező kommentje:
kis ujjnyi vastagságú elég lesz akkor? csak átmegy rajta gond nélkül...kb 10-12mm átmérőjű
2013. ápr. 26. 14:59
7/7 anonim válasza:
Hello!
Igen, elég lesz neki az ujjnyi.
:)
Az aksihoz viszont tegyél be szerintem egy biztit hogy lehetőleg az menjen ki ha véletlen sikerül hátul zárlatot csinálni, vagy ha megsérül a kábel ne égjen rommá az autó!
(Nekem 30A-es van benne elöl)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!