Fényképezőben Canon vagy Nikon?
Igazából mindegy, mindegyik jó márka. Nekem egy fßenyképezögép szerelö mondta hogy a canon könnyebb javítani és van hogy 10 éves gépet is ingyen javítanak.
én most canon sx20-t vettem. szuper jó gép. (épp egy másik kérdésbe ecseteltem) de nem hittem volna hogy egy sima digi gép ilyen sok funkciója van és ilyen szép képeket csinál.
Szerintem a mai tecnikai színvonalon már mindegy.
Valamiért én még mindig a Canont választanám.
Azért ha profi fotósokat nézel meg, egyértelműen Nikon, másrészt én cáfolnám a Canon javítási lehetőségeit, először is digi gépeket ma már baromira nem lehet javítani, itt ha komolyabb probléma van, akkor irány a kuka, ez már nem az a bütykölgetős kategória sajnos.
Másrészt én pont a kedves Canon márkaszervizével pereskedtem, mert tökre nekem volt igazam, 3 nap után tönkre ment, de persze rám akarták verni, hogy az én hibámból, még szép, hát nem gpondolom, hogy benyelnek egy oylan veszteséget ...
Szóval a Canon szervizháttere igen borzalmas, ez személyes tapasztalat.
Tudásban pedig technikai színvonalat tekintve majdnem mindegy, ma már olyannnyira versenyeznek ezek a cégek, hogy tök mindegy, de én mindig a Nikonhoz húztam, valahogy az robosztusabb eleve, a minőség pedig nyilván megkérdőjelezhetetlen. A Canonban az nem tetszik, hogy nagytudású gépei vannak persze, de ez az "összenyomási" tendencia, hogy már eg ykomolyabb gép is minibb és még minibb, na ettől bekattanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!