Tudnátok ajánlani erősítőt ill. hangfal típusokat? Részletek alul!
üdv.
Olyan sztereó erősítőt szeretnék ami alacsonyabb hangerőn is szépen szól. Nem kell brutális teljesítmény (max 50W oldalanként). Pl. a most használt Genius 5.1 em 20W os hangfalakkal van megáldva, ez a teljesítmény nekem tökéletesen elegendő. Mivel gondolom nem csak az erősítőtől függ a hangminőség hanem a hangfalcucctól is ezért abban is szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen márkák között érdemes válogatni? Tehát a lényeg normális hangerő mellett is tiszta,telt és dinamikus hangzás.
köszi
Mennyit szánnál rá?
Ajánlom a Harman kardon-t vagy a Pioneer-t, vagy a Marantz-ot erősítőnek, hangfalnak meg JBL, Heco, Jamo...
Most van egy Heco pár a piacon nagyon jó árban, használtan, de 100%-ig tökéletes állapotban. Ha gondolod belinkelhetem.
Csak mond mennyit szánnál rá.
Hangdoboznak: System Audio, Dynaudio
Erősítő: bármi, ami már nincs a nagy piros h*lye, és nagy kék spórolós áruházakban.
Ha megbízható használt is érdekel, akkor nézz be ide:
Mondd el ugyanazt, amit ide írtál, és ha komolyak a szándékaid, előre megbeszélt időpontban összehallgathatsz néhány pénztárcádnak és elvárásodnak megfelelő erősítő-hangfal párosítást a saját CD-iddel.
Kicsi bolt, de megbízható.
Részleteket egyenlőre nem írok, meg kéne szabni egy keretet a költségeknek. Mert lehet 200k-ból és 2M-ból is összeállítani korrekt rendszert, csak van köztük egy 10x-es szorzó.
Szerintem 300k körül már lehet olyan rendszert összeállítani ami minden átlagos igényt 100%-ig kielégít, de mint írtam, te tudod mennyit szánsz rá. Meg aztán persze valamennyire a dizájnra is oda kell figyelni, mert nem mindegyik hangfal mutat jól minden környezetben.
(A wattokat meg ne nézd, az nem mond semmit.)
hát én 100eFt nél többet nemigen szeretnék rá költeni.
De igazából abszolút nem vagyok képben az árakkal mi számít jónak és mennyibe kerül. De van egy olyan határ ami felett már az árral egyáltalán nem arányos az a többlet amit kap az ember. Szóval szerintem egy 2 milliós sztereó cucc nem gondolnám hogy 10X jobban szólna mint a 200eFt-s. Meg ha a hangtechnikai holmiknál is olyan szintű elavulás van mint a hangszerek/elektronikai eszközök piacán akkor pár évvel ezelőtti professzionális holmi talán már előfordulhat ezen az ársávon is.
köszi az eddigi válaszokat
Természetesen, egy bizonyos összeg felett már a minőség már nem követi az árat, de azért különbség persze ott is van. Én sem ajánlom, hogy kapásból verjél el rá 2-3 milliót.
Kérdés, hogy csak zenehallgatásra akarod-e használni, vagy a TV-hez is szeretnéd-e hozzákötni. Mert ha csak szigorúan zenét akarsz hallgatni, akkor talán elég lehet 2 kisebb hangfal is.
Viszont ha a TV hangosítását is ezen oldanád meg, akkor nem ártanak a földön álló hangfalak. Egy nagyobb hangfal sokkal teltebben, szebben szól filmek alatt, a kisebbek messze nem tudnak akkora basszust. Főleg egy ekkora szobába, nagyon ajánlanám a földön álló hangfalakat, 60nm az nagy, főleg ha galériás a szoba, akkor a légköbméter is hatalmas lehet.
Szerencsére olyan mértékű elavulásról nem beszélhetünk, mint például a számítástechnikában. Ami 5éve profin szólt, az most is profi. (Kivéve ha széthajtották, de ez nem áll összefüggésben az elavulással.)
Elavulás csak a multimédiás részeknél jelentkezhet. Például 2006 környékén vettem egy Denon AVR-2807 típusú 7.1-es erősítőt kb. 300e forint értékben, nem emlékszem pontosan mennyibe került. Tavaly vásároltam egy új TV-t ami 3D-t meg minden hülyeséget tud, de az új Tv-nek újabb volt a HDMI szabványa mint az erősítőnek és semmiképpen nem akartak együttműködni, ezért kénytelen voltam egy új erősítőbe is beruházni. Ilyen jellegű problémák felléphetnek, de inkább csak házimozi erősítőknél.
Sajnos 100e forintból, még kénytelen vagy erős kompromisszumokat kötni. Én, 100 alatt nem is tudok nagyon mit ajánlani, a helyedben mindenképp rászánnék legalább 200-at. Használt áruban viszont nem gondolkodnék, nagyon könnyen átverhetik az embert.
Nézzük mi van újonnan:
120k
160k
210k
köszi a terjedelmes választ! megnéztem őket. Jelenleg építkezésben vagyok ezért szűkösek a keretek.
Egy olyan kérdésem van még,hogy van olyan üzlet ahol ilyen árkategóriájú dolgokat kitesznek kipróbálásra? Azért ilyen árfekvésnél már az a gyanúm ,hogy nemigen fogok ilyen helyet találni :)
A szakboltokban általában ki lehet próbálni pár típust.
A netdepo, amit linkeltem, egy jó hely, ott is ki lehet próbálni pár cuccot, általában fel is tüntetik az adott terméknél. Itt egy példa:
Itt az elérhetőségük.
Szerintem ha nem nagyon sürgős a dolog, várd meg amíg összejön egy kicsit több pénz. Én amikor megvettem a saját hangrendszeremet kb. 7éve, úgy álltam hozzá, hogy ha egyszer megveszem akkor már legyen profi. Rászántam kb. 1M forintot, de olyan is lett ami tökéletes a számomra.
Az erősítőt mint írtam, ki kellet cserélni, de azon kívül egyszer nem nyúltam hozzá. Egyébként az említett erősítő továbbra is tökéletesen szolgál, csak most már a számítógép mellet.
Szerintem ez egy kellőképpen hosszútávú befektetés ahhoz, hogy érdemes legyen jót venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!