Hogyan lehet összekötni egy 8ohm-os erősítőt több kisebb hangfallal és egy mélynyomóval, amelyeknek más az impedanciája (3ohm,6ohm)?
É negyszerűen vennék egy házimozi erősítőt. Persze használtat néznék mivel az jóval olcsóbb és 10-20k -ért ,ár kaphatsz viszonylag jó minőségűt.
Azt még kéne tudni(nunk) hogy hány kimeneted van ? 2 vagy 4
Meg a leterhelése az erősítődnek nem lesz valami jó a változatos ohm miatt. de meg lehet csinálni csak látni kéne hogy mi merre az erősítődön.
Itt az erősítő leírása:
Ebből nekem a 1935-ös van. elég komoly egy erősítőnek látszik, és ha megoldható az összekötés, akkor nem szívesen cserélném le.
Én egy 8 ohm-os kimenetet látok az erősítő hátulján, vagy nem tudom itt mire gondolsz pontosan, a 100v-os meg a 70v-os kimeneteket gondolom én ne használjam.. (a fennt említett hangfalakkal)
Amint nézem a 16 oldalon van egy rajz hogy kell sorba kötni és párhuzamosan kötni és úgy jönnek ki az ellenállás értékek.
a 100/70 V kimentetek a további erősítőnek van kitálalva ahogy nézem.
(szerintem bár őszintén megmondva fogalmam sincs hogy nézhet ki pontosan mert ezek a rajzok kicsit "túl" vannak okosítva)
Most hogy utána néztem pontosan ennek a ketyerének ez tuti hogy mono erősítő mert amint jól látom csak egy bekapcsoló gomb van rajta azt cső vagyis ez jel erősítésre alkalmas legfőbbként.
De bebírod kötni a hangszórókat : ha a 16 oldalon lévő rajzot kinagyítod és van középen a 0 8ohm erre rá kötöd a hangszórókat.
A mély ládát kösd először be. Utána a 4db -sp350 párhuzamosan.
Vagyis A negatívokat a nullára a pozitívokat a 8ohmra és szóljon.
De ez neked nem jó akkor nézd rajzot és kösd úgy az a legbiztosabb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!