Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » LCD TV-n hogyan lehet DIGItáli...

LCD TV-n hogyan lehet DIGItális adásokat nézni?

Figyelt kérdés

A másik tévénken bejönnek mind a digi, mint az analóg tv csatornák. A távirányítóján van egy analóg/digitális csatornaváltó, nincs egy éves készülék.

A másik tévénkre ugyanaz a kábel megy be (elosztóval persze), tehát elvileg viszi azon tévére is mind a digi, mind az analóg csatikat. a de az egy legalább 3-4 éves lcd tv, a távirányítóján nincs analóg/digitális csatornaváltó, és a teljes menüt mér sokszor végignéztem, végigpróbáltam, és egyáltalán nincs olyan menüpont se.

Ezen a másik, régebbi tévén az automatikus állomáskereséssel pontosan annyi darab analóg tv csatit talált a keresője, ahány analóg csati van az új tévén, ugyanazon tv kábelen át. Tehát ez is mutatja, h csak az analógokat detektálta a régebbi készülék. (Lehet, h csak egyelőre?)

Hogyan tudnám mégis azon a tévén is nézni a digitális adásokat?

Nincs más lehetőségem, mint vásárolni egy ilyen funkcióval bíró távirányítót és ráhangoltatni azon televízióra?

2013. ápr. 13. 18:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Leírásodból arra lehet következtetni, h az öreg LCD-nek nincs digitális tunere. Nem a távirányítón múlik. Egy Set Top Boxot kell venni hozzá és tudod fogni a digit adásokat az "öreggel" is. :)
2013. ápr. 13. 19:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Első jól mondja. Ha egy ilyen set-top-box mellet döntesz (más néven beltéri egység), akkor arra figyelj, hogy dvb-c -s legyen ha kábel tv tek van (dbc-c=kábeles, dvb-t=tuneres vagyis antenás, dvb-s=satellite, vagyis műhódas)
2013. ápr. 13. 20:57
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Időközben utána néztem, és ráleltem a dvb-c, -t stb-re is, megerősítettétek ezt. :)

Az a helyzet, hogy van egy 3. tv-nk is, egy még régebbi, képcsöves, ahhoz van egy beltéri egység, egy kábeles! Csak hát rá van fogatva erőteljesen a másik szobában levő kábel, de akkor majd harapófogóval lecsavarom és áthozom, mert a 3. tv-hez egyáltalán nem használja senki.

2013. ápr. 13. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!