5.1-es hangfalak végeinek átalakítása - hogyan?

Figyelt kérdés
Van egy 5.1-es hangfalszettem, amiknek a vezetékeinek a vége csak simán két szabad drót (piros és fekete), amit ugye úgy lehet bekötni, ha ilyen csipesszel rácsatlakoztatod a dvdre. De van egy másik dvd lejátszóm is, arra szeretném rátenni őket. Abból viszont az 5.1 hangfalak kimenetele nem olyan rácsippentős, hanem rendes bedugós. A kérdés az lenne, hogy a sima fezetékvégekre valahogy lehet rakni valamit, hogy be tudjam dugni őket a lejátszóba? Minden megoldás érdekel. Köszi a válaszokat!

2013. ápr. 6. 13:53
 1/5 Osynho ***** válasza:

Dvd lejátszóban nincs erősítő, tehát arra nem tudod csatlakoztatni. Gondolom akkor az ilyen egybehifi cucc. A rendes bedugós alatt nem tudom mit értesz, de a csavarós (banándugót fogadó) aljzatba be lehet tenni a csupasz kábelvéget is.

[link]

2013. ápr. 6. 13:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Na csatolok képeket is :)

szóval a régi dvd lejátszó (vagy házimozi rendszer??) az egy orion ht333-as, és voltak hozzá hangfalak is, és ugye azt így kell csatlakoztatni:

[link]

Én viszont ezeket a hangfalakat egy másik dvd lejátszóhoz szeretném csatlakoztatni, egy ilyenhez:

[link]

Így gondolom már érthető a problémám. Akkor ezt így nem lehet? Mert akkor gondolom az Orionban van erősítő, a Simbio-ban meg nincs (?)

2013. ápr. 6. 14:50
 3/5 Osynho ***** válasza:
Utóbbi egy sima lejátszó, így nem tudja meghajtani a hangfalakat. Kell hozzá erősítő.
2013. ápr. 6. 15:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, és akkor a simbio 5.1-es hangkimeneteleit kell összekötni az erősítővel, és az erősítőbe mennek a hangfalak, gondolom. Azt hittem az 5.1-es kimenetbe rögtön mehetnek a hangfalak.
2013. ápr. 6. 15:34
 5/5 Osynho ***** válasza:
Hát, valaminek meg is kell mozgatnia azokat a szerencsétlen hangfalakat. :D
2013. ápr. 6. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!