Plazma, LCD vagy LED? Melyiket válasszam?
Utánaolvastam hogy mi a különbség közöttük, de még így is van bennem kétely hogy melyik lenne a legjobb választás.
Néhány dolog amit végy figyelembe ha segítesz:
-100 cm-nél kisebbet nem akarok semmiképp venni.
-Kb. 4 méterről szeretném majd nézni.
-Naponta kb. 2 órát lenne használva, maximum 4-5(de ez már tényleg max :D), de az a lényeg hogy nem szoktam tévézni félnapokat, általában csak egy film, vagy sorozat.
-720p-be, vagy 1080p-be nézném, de inkább a 720, és 3-ból 2 esetben DVD-znék.
-Konzolt valószínűleg nem veszek.(xbox, ps3 stb. aki nem értené)
-Ha 3d-s lenne akkor néznék alkalmanként 1-1 3d filmet, de annyira nem fontos nekem.
-Valószínűleg 100e és 160e körül tudnék maximum rászánni.
Egyébként Plazma Tv-re gondoltam, mert az jó árban és méretben is. Meg ahogy észrevettem, az ára csökken a nagy LED meg LCD hűhő miatt. Egy valamitől félek, a beégéstől (burn-in). Mennyire jellemző ez?
Köszönöm előre is a segítséget! :)
95%-ban este nézném.
Az lehet hogy egy csatornát néznék amikor nem DVD-zek, de hetente max 7-8 órát, de legtöbb esetben dvd-zek. :)
Köszönöm a választ!
Esetleg valaki tudna írni nekem egy rövid összefoglalót, hogy miért lenne jó nekem a plazma, vagy éppen az lcd? :)
Én is plazmára szavazok.
Lehet majd jönnek sokan a LED-et isteníteni, mert az az új, a menő, plazmát meg fikázzák úgy, hogy még életükben nem is láttak plazmát, azokra ne hallgass.
Persze egy LED sem ronda, pláne egy régi CRT-hez képest mondjuk, de plazma akkor is jobb.
Beégés egyáltalán nem probléma, ha órákra egy képen van a kijelző akkor sem fog beégni (esetleg pár percig még látod a körvonalakat, ha épp egyszínű képre váltasz, de az pár percen belül eltűnik, és tényleg észre sem vehető, csak ha direkt ezeket keresed akkor.
Én is így gondolom hogy a Plazma a jobb.
Sokan bedőlnek a médiának és istenítik az LCD-t, meg a LED-et. Persze azok sem rosszak.
Köszönöm a válaszokat! :)
Nincs olyan, hogy led tv. Az led háttérvilágítású lcd. :) Marketing duma ez is, hogy vegyék az emberek.
Azonos összegért jobb képet produkál egy plazma. Filmre mindenképpen azt vedd.
Osynho
ezt szerintem mindenki tudja itt de most minek kéne mindig körbe magyarázni hogy mire gondolunk.
egyszerűbb úgy írni hogy plazma,led,lcd és akkor mindenkinek tiszta hogy a led az a led háttér világítású lcd az lcd meg a ccfl fénycsöves lcd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!