Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Plazma, LCD vagy LED? Melyiket...

Plazma, LCD vagy LED? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Utánaolvastam hogy mi a különbség közöttük, de még így is van bennem kétely hogy melyik lenne a legjobb választás.

Néhány dolog amit végy figyelembe ha segítesz:

-100 cm-nél kisebbet nem akarok semmiképp venni.

-Kb. 4 méterről szeretném majd nézni.

-Naponta kb. 2 órát lenne használva, maximum 4-5(de ez már tényleg max :D), de az a lényeg hogy nem szoktam tévézni félnapokat, általában csak egy film, vagy sorozat.

-720p-be, vagy 1080p-be nézném, de inkább a 720, és 3-ból 2 esetben DVD-znék.

-Konzolt valószínűleg nem veszek.(xbox, ps3 stb. aki nem értené)

-Ha 3d-s lenne akkor néznék alkalmanként 1-1 3d filmet, de annyira nem fontos nekem.

-Valószínűleg 100e és 160e körül tudnék maximum rászánni.

Egyébként Plazma Tv-re gondoltam, mert az jó árban és méretben is. Meg ahogy észrevettem, az ára csökken a nagy LED meg LCD hűhő miatt. Egy valamitől félek, a beégéstől (burn-in). Mennyire jellemző ez?

Köszönöm előre is a segítséget! :)

2013. márc. 25. 10:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A kezdetektől és még manapság is plazma a legjobb filmnézésre. Ha nem túl világos szobában nézed,általában este akkor azt vegyél. Beégéstől meg nem kell már manapság tartani,esetleg csak akkor ha azon a napi pár órán egy csatornát néznél állandóan.
2013. márc. 25. 10:15
 2/15 A kérdező kommentje:

95%-ban este nézném.

Az lehet hogy egy csatornát néznék amikor nem DVD-zek, de hetente max 7-8 órát, de legtöbb esetben dvd-zek. :)

2013. márc. 25. 10:19
 3/15 anonim ***** válasza:
Akkor csakis a plazma.
2013. márc. 25. 10:21
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Esetleg valaki tudna írni nekem egy rövid összefoglalót, hogy miért lenne jó nekem a plazma, vagy éppen az lcd? :)

2013. márc. 25. 10:28
 5/15 anonim ***** válasza:
2013. márc. 25. 10:34
 6/15 anonim ***** válasza:

Én is plazmára szavazok.

Lehet majd jönnek sokan a LED-et isteníteni, mert az az új, a menő, plazmát meg fikázzák úgy, hogy még életükben nem is láttak plazmát, azokra ne hallgass.

Persze egy LED sem ronda, pláne egy régi CRT-hez képest mondjuk, de plazma akkor is jobb.

Beégés egyáltalán nem probléma, ha órákra egy képen van a kijelző akkor sem fog beégni (esetleg pár percig még látod a körvonalakat, ha épp egyszínű képre váltasz, de az pár percen belül eltűnik, és tényleg észre sem vehető, csak ha direkt ezeket keresed akkor.

2013. márc. 25. 10:42
 7/15 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom hogy a Plazma a jobb.

Sokan bedőlnek a médiának és istenítik az LCD-t, meg a LED-et. Persze azok sem rosszak.

Köszönöm a válaszokat! :)

2013. márc. 25. 10:56
 8/15 dirtboy ***** válasza:
plazmának 1 hátránya van a leddel szemben mégpedig az energiafogyasztás,minden másban jobb a ledtől.
2013. márc. 25. 12:01
 9/15 Osynho ***** válasza:

Nincs olyan, hogy led tv. Az led háttérvilágítású lcd. :) Marketing duma ez is, hogy vegyék az emberek.

Azonos összegért jobb képet produkál egy plazma. Filmre mindenképpen azt vedd.

2013. márc. 25. 12:59
 10/15 dirtboy ***** válasza:

Osynho

ezt szerintem mindenki tudja itt de most minek kéne mindig körbe magyarázni hogy mire gondolunk.

egyszerűbb úgy írni hogy plazma,led,lcd és akkor mindenkinek tiszta hogy a led az a led háttér világítású lcd az lcd meg a ccfl fénycsöves lcd.

2013. márc. 25. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!