Smart TV-hez kell kártya?
Hello!
Kinéztem magamnak egy jó kis smart tv-t 120.000 FT-ért, LG-t. Ennyi pénzem van pont rá, viszont apám azt mondja, hogy ehhez az árhoz még hozzá kell raknom 15.000-et, mivel kell a smart TV-hez smart kártya és csak azzal működik benne a bővített alkalmazásköre. (azaz a TV nézésen kívül tudok netezni, videót nézni, skypeolni, alkalmazásokat telepíteni rá.) Viszont én azt mondtam neki, hogy nem kell hozzá kártya, hisz van itthon internetünk, vagy rákötjük a kábelt vagy WIFI-n keresztül fogja a netet.
Melyikőnknek van igaza? Hogy működik ez?
Itt van egy smart kártya :-)
Nem kell hozzá semmi, ha van benne Ethernet bemenet akkor azon tudsz rajta behozni, illetve egy-kettőben már van Wifi vevő modul. Ha nincs akkor sajnos a televízió gyártójától kell rendelned egy olyan USB kulcsot ami wifi stick-ként fog funkcionálni.
Amire apukád gondol az a szolgáltatók által biztosított kártya. Magyarul nem kell dekóder majd neked mert már be van építve a készülékbe. Csak egy kártyát kell igényelned a szolgáltatódtól. Azt hiszem az első ilyen kártya ingyenes és csak havi díjat kell fizetned.
Nem kötelező kártyát igényelni, de ez így ésszerű. Valószínű beépített dekóderrel rendelkezik a tv, ezért fölösleges lenne egy külön set top box. Teljesen fölösleges, csak porfogó. Így tuti digitális adást fogsz tudni nézni.
Az én szolgáltatóm 10 ezerért adta a kártya+modult, és 2500 az aktiválás díja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!