Kutyafotózáshoz milyen objektívet?
Nem most gondolkozom objektívben, de azért gondoltam felteszem a kérdést...
Nikon D90-em van, 18-105-ös objektívvel, Első komoly gép, nagyon tetszik, de kutyafotózáskor néha kevésnek érzem az objektívet, nem elég hosszú. Nagyon nagy íveket futnak a kutyák, általában nem a lábunk között...
Milyen objektív lenne megfelelő? Nem a legdrágábbra gondoltam, de azért szemetet sem szeretnék. Legfőképpen Nikon érdekelne, de ha valakinek van tapasztalata mással, az is jöhet.
Előre is köszönöm!
Ne haragudj, a Sigma első jó minőségű objektíve a tavalyi fix 35 f1.4, a többi inkább harmatos volt kategóriáján belül. De legalább olcsóbb is. Ehhez képest Nikonéknál már sikerült összerakni pár profi üveget.
A kérdezőnek egy tele zoom kell, ami hatvanezertől felfelé kapható. Jó volna tudni, mennyi fény van, és mennyi a pénz keret. Elsőre azt mondanám, hogy Nikon 70-300.
köszönöm!
fény változó, tűző naptól félhomályig... de az utóbbi ritka, nem szeretem a gépet sötétben cipelni, plusz nem látok szürkületben... (farkasvakság...)
mivel nem a közeljövőben lenne az objektív, egyenlőre esélytelen, ezért nemtom, de 150-nél többet nem hiszem, hogy tudnék rá szánni. 100 alatt lenne jó igazából.
Én is a 70-300-at ajánlanám!
Nekem 55-300-am van, de az elég lassú mozgó témákhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!