Milyen objektívet lenne érdemes vennem? (Nikon D7000)
Úgy döntöttem, hogy beszeretnék ruházni egy objektívbe! Nikon D7000 vázam van és hozzá egy 18-105mm kit objektívem. Túl sok pénzt nem szeretnék rá költeni, én max 120ezerben gondolkoztam (remélem nem túl kevés). Ti milyet ajánlanátok 2. objektívnek? Én vagy egy F 2.8 alattiban vagy egy macro objektívben gondolkoztam. Használtat van értelme venni vagy csak új jöhet szóba? Hallottam ilyen Sigma meg Tamron objektívekről is, ezek jók?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Nikonhoz Nikkor a legbiztosabb.
Az objektív fajtája attól függ, mire használnád. Pl.: sport, természet, műterem, portré...stb
Nehogy kötekedésnek vedd, de meg kell kérdeznem.
Van egy több mint nagyed millió forintot érő vázad, és nem szeretnél sokat költeni rá????
Vagy esetleg belefutottál a neten az évezred üzletébe? :)
És akkor rátérnék a többi kérdésre:
Én erre a gépezetre egy 70-300 as Nikkor teleobjektívet ajánlanék, de annak az ára maghaladja a 120-at.....
Egy jobbfajta makkró pedig pont 120 ról indul. Objektíven nem ajánlom, hogy spórolj. Használtan biztos ne, és még újnál is inkább a drágábbra kuporgass össze, mert az x tízezer forint amit ezzel megspórolsz, később nagyon dúrván visszaköszön a képeiden. Nem azt mondom, hogy nem lehet jó használt objektívet találni a neten, de jobb az élesség miatt aggódni, mint ezen.
A Tamron-ról nem tudok nyilatkozni, de egy 70-200- as Sigmával már dolgoztam, és elég jó képeket csinál. Már az árához képest :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!