Milyen objektívet lenne érdemes vennem? (Nikon D7000)

Figyelt kérdés

Úgy döntöttem, hogy beszeretnék ruházni egy objektívbe! Nikon D7000 vázam van és hozzá egy 18-105mm kit objektívem. Túl sok pénzt nem szeretnék rá költeni, én max 120ezerben gondolkoztam (remélem nem túl kevés). Ti milyet ajánlanátok 2. objektívnek? Én vagy egy F 2.8 alattiban vagy egy macro objektívben gondolkoztam. Használtat van értelme venni vagy csak új jöhet szóba? Hallottam ilyen Sigma meg Tamron objektívekről is, ezek jók?

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2013. febr. 5. 18:14
 1/7 TullioCampagnolo válasza:

Nikonhoz Nikkor a legbiztosabb.

Az objektív fajtája attól függ, mire használnád. Pl.: sport, természet, műterem, portré...stb

2013. febr. 7. 10:51
 2/7 A kérdező kommentje:
igazából mindenre használnám nem kimondottan csak sportra vagy portréra
2013. febr. 7. 17:35
 3/7 gergoap ***** válasza:
Én a 18-105 mellé egy 55-300-at vettem másodiknak. Ha a keret engedte volna egy 70-300-at vettem volna. Az F 2.8 -asoknak elég húzós áruk van. Tamron-t nem ajánlom, a Sigma jobb.
2013. febr. 9. 20:51
 4/7 A kérdező kommentje:
de egy Sigma mivel rosszabb mint egy Nikkor?
2013. febr. 10. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Nehogy kötekedésnek vedd, de meg kell kérdeznem.

Van egy több mint nagyed millió forintot érő vázad, és nem szeretnél sokat költeni rá????

Vagy esetleg belefutottál a neten az évezred üzletébe? :)

És akkor rátérnék a többi kérdésre:

Én erre a gépezetre egy 70-300 as Nikkor teleobjektívet ajánlanék, de annak az ára maghaladja a 120-at.....

Egy jobbfajta makkró pedig pont 120 ról indul. Objektíven nem ajánlom, hogy spórolj. Használtan biztos ne, és még újnál is inkább a drágábbra kuporgass össze, mert az x tízezer forint amit ezzel megspórolsz, később nagyon dúrván visszaköszön a képeiden. Nem azt mondom, hogy nem lehet jó használt objektívet találni a neten, de jobb az élesség miatt aggódni, mint ezen.

A Tamron-ról nem tudok nyilatkozni, de egy 70-200- as Sigmával már dolgoztam, és elég jó képeket csinál. Már az árához képest :)

2013. febr. 20. 22:54
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi a választ! hát igen kb annyiért vettem és nagyon szeretem is! de attól függetlenül több száz ezeret csak egy objektívre nem akarok költeni, mert már én is nézegettem őket és jó árban vannak. csak szeretnék be újítani egyet és pont ezért is kérdeztem meg, hogy milyet lenne érdemes néznem és van e értelme használtat venni, de én is inkább az új mellet döntöttem mert az biztosabb. Meg a másik két márkával kapcsolatban is csak azért érdeklődtem mert még nem hallottam előtte ezekről és kíváncsi voltam mi róla a véleményetek! amúgy inkább egy makro objektívet szeretnék mert sajnos a mostanival nem tudok :/
2013. febr. 21. 15:08
 7/7 gergoap ***** válasza:
Makroobit szerintem felesleges külön venni, ha nincs pénzed. Ott a Raynox 250-es előtétlencse 22.000-ért. Én pont ezt néztem ki és a másik amit veszek egy 50mm 1.8 G, portrézáshoz kiváló 58.000-ért. :-)
2013. febr. 21. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!