Mennyi teljesítményt ajánlotok egy 4,5 x 5 méteres szobába?
Én úgy vagyok vele, hogy nagy mélynyomón, és nagy hangfalon is lehet gyengébben hallgatni, de kis teljesítményen, nem lehet ha kellene az erő..
Összeállítottam egy hangrendszert, szeretném ha megnéznétek.. Hangsúlyozom, nem csak otthoni célra lenne, hanem nagyobb házibulikba is elvinném, kisebb hangárokba..
Mit szóltok hozzá ?
Végfok:
RMS teljesítmény: 2x650w/2ohm, 2x530w/4ohm, 2x320w/8ohm
Hozzá 3 utas hangfal:Ibiza Sound Disco-12B 8 Ohm 300/600w.RMS teljesítmény: 300w 2DB párhuzamosan bekötve,4 Ohmra.
Mélyláda:
DLD 500+ 4Ohm
500WRMS/1000W teljesítmény
Ebből két darab, párhuzamosan bekötve 2 Ohmra.
Gondoltam egy kis fénytechnikára is.
Stroboszkóp 150w - SE005 Strobe
GALAXY DMX LED disco fényeffekt
http://www.youtube.com/watch?v=-24EFLf7xTc&feature=player_em..
Jaaa majdnem elfelejtettem az erősítő nevét.
Lexon PRO XL- 900 2x650w/2 ohm digitális végfok
Én 2x30 wattal 14 évesen zenéltem :D
A kocsiba is van RMS 600 watt.. Szeretem a nagy hangnyomást, és a nagy hangot.. Most a szobába van rms 100 watt.. amikor mixelek, és belejövök a zenélésbe, pont akkor kellene még a sokkal több mély is, de már az erősítőm fullon van.. :) Ez nekem nem kell tovább :D Ezért gondoltam egy nagy teljesítményű rendszerre.. Meg nagyobb termekben is használni fogom.. szobába természetesen irgalmatlanul nagy ez a teljesítmény..
Ezeket a cuccokat felejtsd el. Ibiza sound.. Pff...
Ilyen nagy végfok meg minek?
Fogalmatok sincs mit jelent a watt. Nem azt kéne nézni, hanem a hangfal érzékenységét. Egy jó érzékenységű 50w-os hangfal simán nagyobbat szólhat mint egy szar 300w-os. És szerintem azzal még jobb is menőzni hogy "ez csak 50w és ekkorát szól" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!