Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Okosteló miért nem kapcsolódik...

Okosteló miért nem kapcsolódik a vezeték nélküli fejhallgatóhoz?

Figyelt kérdés

Okostelón bluetooth-t ha bekapcsolom, és eszközkeresésre állítom, nem talál semmit, holott a fejhallgató be van kapcsolva. Lehet, hogy nem blutooth-so a fejhallgató? Tudtommal kizárólag blutooth-osak a vez.nélk.fejhallgatók, nem? Vagy létezik másfajta is, netán wifis??

3-4 éves fejhallgatóról van szó, tv-hez használták. Leírás nincs hozzá.

Érdekelne az is, hogy jól sejtem-e , a jackes kimenete a szokásos, vezetékes technológiához hasonlatosan használatos? Tehát, nyugodtan dugjam be egy hagn jack kimenetre? Gondolom arra az esetre van ,ha pl le van merulve a fejhallgató aksija(?) Egyébként a jack-re rá van nyomva egy kiegészítő vezeték, ha jol sejtem RCA, mégpedig két dugasz (gondolom jobb és baloldalnak külön), szóval RCA kimenetekhez való?

A tv-vel, amint használták, hogyan lehet összeköttetést csinálni a fejhallgatóval? Nem elérhető a korábbi tulaj. Egy Samsung, folyadékkristályos tv-ről van szó, az is 3-4 éves.

2013. febr. 5. 15:40
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Találtam egy ilyen leírást most:

VIVANCO VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ SZETT 6150

A nagymúltú legendás felsőkategóriás hangtechnikájáról híres, de mindig józanul árazott VIVANCO cég terméke. Rádiós átvitelű fejhallgató készlet, kiváló kialakítással, elegáns, nemes zongoralakk-szerű borítással, töltőállomással, töltés, és üzemmód kijelzéssel. A zsinór nélküli fejhallgató rendszer a legújabb átviteli technológiát alkalmazza. Élvezze kedvenc zenéjét vagy filmjét csúcsminőségű térhangzásban kényelmetlen kábelek használata nélkül.

2 ÉV GARANCIA

Be-kikapcsoló, hangerő szabályozó, automata tuning (keresés) szabályzó, beépített vevő.

Frekvenciatartomány: 20-20000 Hz

Hangnyomás: 45 dB

Átviteli frekvencia 863 - 865 MHz

PLL TechnologiaAutomata tuning

Csatornák száma: 3 ( több ilyen, vagy hasonló készüléket használhat, nem zavarják egymást )

Max. hatótáv: 100 m

[link]

2013. febr. 5. 18:35
 12/26 anonim ***** válasza:

De mi a kérdés?

Bedugod a tápot a konnektorba, a tápból kijövő vezetéket az adó- és töltőkészülék táp bemenetére, a jack dugós kábelt pedig a tévé fejhallgató kimenetébe.

Fejhallgatót báziskészülékre feltesz, akkut pár óra alatt feltölt, fejre felvesz, bekapcsol, hallgat, örül... :))

Ennyire egyszerű

[link]

2013. febr. 5. 18:39
 13/26 A kérdező kommentje:

Köszi a PDF leírást. :)

Nincs jó érzékem a hardware dolgokhoz, szóval nem egészen értem még a leírásod. :) A PDF manuálból már jobban, csak egy dolgot nem értek, erre mi szükség az üzembe helyezéshez?:

"Kösse az audio-kábelt az audio-hangforrás fejhallgató kimenetére vagy egy Line-Out ill. Rec-Out kimenetre."

A jel teszteléséhez kell, és utána huzzam ki? Azt se tudom, hova dugjam... Légyszi' mondjátok meg, a tévé hátulja alapján. Köszi. :) (Ld: fotóm.)

2013. febr. 5. 19:14
 14/26 anonim ***** válasza:

Könyörgöm... szerinted honnan fogja venni a hangjelet az adó, amit rádiófrekvencián elsugároz a fejhallgatónak?

Ott a leírás, rajzokkal. Dugd be végre azt a nyomorult jack dugós kábelt a szerencsétlen tévéd fejhallgató kimenetébe. De ezt már írtam korábban:

"Ha a fejhallgató töltőjéből jön ki a jack dugós vezeték, akkor ez egy rádiós (UHF sáv) vezeték nélküli fejhallgató, a saját adója által sugárzott jeleket veszi kb. 30 méteres körzetben. Az életben nem fogod összepárosítani Bluetoth-on keresztül.

Amúgy a TV hátulján a pontos típus nem látszik, de mindegy is. A fejhallgató jack csatlakozó a TV-k elején, legrosszabb esetben az oldalán szokott lenni."

Te olvasod is a válaszokat, meg is próbálod értelmezni őket, vagy csak írod folyamatosan uyganazt a kérdést, átfogalmazva?

2013. febr. 5. 19:45
 15/26 anonim ***** válasza:

Azt írtad:"Egyébként a jack-re rá van nyomva egy kiegészítő vezeték, ha jol sejtem RCA, mégpedig két dugasz (gondolom jobb és baloldalnak külön), szóval RCA kimenetekhez való?"

No, ezt a két RCA dugót dugd a TV hátulján a bal oldalon levő "audio out"-jelzett két RCA aljzatba(színhelyesen), és már adja is a hangot az adónak.

2013. febr. 5. 20:54
 16/26 A kérdező kommentje:

14-es , akinek nincs rutinja ilyesmiben , annak nem olyan egyértelmű! Légy türelmesebb és megértőbb, kérlek! Végig igyekeztem értelmezni, amit írtok, de nincs rutinom ilyen alap hardware dolgokban!

Egyelőre annyit fogtam fel, most kezdem kapiskálni -de még ebben is lehet ,h tévedek-, hogy netán van külön egy adó? Tehát ami a fejhallgató töltője, az egyben egy adó készülék is? És azt rá kell dugni a tv-re, és eképpen fogja adni a jelet? És ekkor bizonyos távból máris veszi a jelet, vezeték nélkül a fejhallgató?

Kedves 15-ös, köszönöm, h te türelmesebb vagy velem. Nem akarok véletlen se kárt okozni a drága televízióban, és a fejhallgató se ezer forint értékű... Inkább többször kérdezek, mint hogy véletlen félreértsük egymást:

a két RCA audio out közül a legbaloldalibba kell dugni, ugye? (Nem a mellette levő, "audio in / DVI IN" -be, gondolom...)

2013. febr. 5. 21:45
 17/26 anonim ***** válasza:

Igen, jól kapisgálod, a füles állványa, töltője egyben az adó is! Éppen ezért neki is kell jelet kapni -jelen esetben a TV-től. A TV hátulján felülről a harmadik sorban a bal szélen van két RCA alj (bal oldalon "audio out" felirattal), ebbe dugod az adó két RCA dugóját. Másik kimenet -a legalsó SCART csatlakozót leszámítva- nincs is több.

AZ összes többi RCA alj mind bemenet a TV felé!

2013. febr. 6. 08:02
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :) Végre valaki, aki abszolut kezdőknek is tud magyarázni. :)

Nagy nehezen kitaláltam a fenti félinfókból, hogy a töltő egyben az adó is. Te pedig teljesen érthetően megírtad most, hova kell dugnom. Köszi!! :)

Már csak egy gond van, jó, hogy írod, csak ez a kimenet és a legalsó scart! Tényleg mázli számomra, mert azt hittem az alsó (scart) egy DVD lejátszó BEmenet! Szóval az egy KImenet?? Basszus... már megfordult a fejemben h rádugom a régi DVD playert... Persze előtte ezt is megkédeztem volna... A régi DVD playert hova lehet dugni? Nincs a közelben most a készülék, de emlékeim szerint scart dugója van. Biztosan nem RCA. Kb. 10 éves DVD lejátszóról van szó.

Ja igen, ami még érdekel: a tévénken nem található jack audio KImenet?? Jól látom?? Tehát egy átlagos, vezetékes fejhallgatót nem is tudok a tévére kötni?

[link]

2013. febr. 6. 13:03
 19/26 A kérdező kommentje:

Jaj, e pillanatban esett le a tantusz, hogy a vezeték nélküli fejhallgató tartalmaz jack-re dugható RCA-t, tehát ezáltal nyerek egy jack - (kétvégű)RCA kábelt!! :) Ráadásul emiatt kombinálható bármely más jack-es eszközzel! :) Juhé! :)

Ez azt jelenti, hogy egy átlagos, vezetékes fejhallgatót ha erre rádugom, az RCA végeket meg a tévé egyetlen AUDIO RCA OUT-jára, akkor vezetékes fejhallgatóval IS tudom hallgatni a tévé hangot? :)

Egyébként elsősorban számítógép monitornak használom a tévét! Ha a pc hangkártyával összekötöm a tévét (mások azt javasolják egyébként ,h lehetőleg a tévének a PC ADUIO jack IN-nel kössem össze a hangkártyát), akkor akár vezetékes, akár vezeték nélküli fejhallgatóval tudom hallgatni a PC HANGot? :)

2013. febr. 6. 13:09
 20/26 A kérdező kommentje:

És még egy új kérdés:

Más tévékészülékhez, és bármi más eszközhöz nem használható ez a vezeték nélküli fejhallgató? Ha máshoz kötnénk a fejhallgató jel adóját, okozhatna meghibásodást?

2013. febr. 6. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!