Digitális tükörreflexes fényképezőgépet vásárolnák, Milyet? 20/F
Maximum 200ezret szánok rá.
Milyen márkáju és legföbbképp, milyen típusu legyen?
Csupán hobbi céljából kellene.Nagyon szeretem a természetet, teljes egészében és minden egyes apróságát.
Egy olyan gépet szeretnék, melyet nem kellene lecseréljek pár év múlva, mert akkor is megfelelne, annak ellenére, hogy én fejlődnék.
Esetleg valami érvet, hogy miért ezt?...
Meg azt kérném, hogy ki honnan ért hozzá, mert számít az, hogy egy amatőr vagy egy ebben jártas szól hozzá.
Nem rosszból, de ha ilyen kérdést teszel fel miért nem inkább egy drága bridge-ben gondolkodsz? Szerintem a tükörrelfexest nem neked találták ki és hidd el, ezt a legnagyobb jóindulattal írom.
Sokkal jobban ki tudnád használni egy 150-200e Ft között lévő bridge képességeit. Egy ilyen árfekvésű gép évek múlva sem "avul" el.
Hülyeség, aki bridge-t javasol, miért ne vegyen egyből kompaktot?? bakker.
A tükrös gépekkel való ismerkedést is el kell kezdeni valahol.
Kérdező: én a helyedben egy használt vázon gondolkodnék, ami olcsó, kb 80-100ezres kategória, ehhez vennék egy teleobjektívet és valami fix obit.
Hogy konkrétan miket? Nikon d90-d5100 vagy canon 550d-600d.
Mivel a kérdező most ismerkedik a fotózással ezért javasoltam a fentieket. ( Bridge).
Kedves előző: javasolnál a Canon vázomra olyan telét ami tudja ezt, de nem haladja meg egy az előző bridge árát?
http://www.youtube.com/watch?v=rU5zVcCCDBc
Ne fáradj, ne fog menni. Az avulás szót idéző jelbe raktam.
Mi van?
Ha nem értesz a fotózáshoz, legalább ne ekkora elánnal add magad.
A digitális fotózás tükrös gépekkel nem arról szól, hogy kinek van nagyobb zoomja.. fiam, te leragadtál az ovis "az én apumnak nagyobb a fütyije"-dolognál.
Nem a zoom-érték a fontos, hanem a fényereje az adott objektívnek. Ennek végállásban mekkora is?:)
De hogy válaszoljak a frappánsnak vélt kihívásra:
Fogsz egy tükrös gépet. Bármilyet. Az általad belinkelt és favorizált bridge-nél bármelyik, még egy 6 megapixeles 5-6 éves tükrös gép is jobb képet csinál.
Fogod a tükrös géped és fogsz egy kb 200mm-es obit. De lehet 250-es is. Fogsz egy telekonvertert (tudod, mi az? kétlem.) és figyeled a holdat. Ez egy viszonylag olcsó megoldás.
De lehetséges még az is, hogy egy régi orosz/japán obit applikálsz a gépre, vannak ehhez gyűrűk + telekonverter.
Eredmények: [link]
Vagy fogsz egy 50-100ezres csillagászati távcsövet és ráapplikálod a dslr-re.
Nem, nem volt fáradtság.
Kérdező: hagyd a bridge-fétisest szenvedni, fotós vagyok, eddig is szívesen segítettem itt bárkinek, aki kérdezett, csak sokszor nincs energiám az önjelölt akárkik sületlenségeit kijavítani. Most volt, de nem mindig lesz így:)
A bridge gépek egyedüli létjogosultságát abban látom, ha valaki elmegy nyaralni és nem akar drága tükrös gépet vinni, objektíveket cserélgetni és megelégszik a kompaktnál kicsit jobb eredménnyel.
Nem. Arra gondoltam, hogy a bridge gépes dolgokkal sok mindent kipróbálhat a kérdező. És ha eldönti melyik irány tetszik neki.
Szeretném látni néhány képedet, megmutatnád légyszíves?
"Fogod a tükrös géped és fogsz egy kb 200mm-es obit. De lehet 250-es is. Fogsz egy telekonvertert (tudod, mi az? kétlem.) és figyeled a holdat. Ez egy viszonylag olcsó megoldás. "
Egy telekonverter ( egy jobb darab ) megközelíti egy a bridge váz árát. Én erről beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!