Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem működik Hdmi-ről a...

Szekihu kérdése:

Miért nem működik Hdmi-ről a LED TV-m?

Figyelt kérdés
Tegnap sikerült venni egy Samsung UE40EH6030 led tv-t. Eddig egy hagyományos Samsungunk volt, ami SCART csatlakozóról kapta a Set Top Box-ról (IPTV, T-Home) a TV adást. Gondoltam új TV kapja a jelet a Set Top Box Hdmi kimenetéről (ha már van neki), rádugtam, a TV-nél a két HDMI közül az 1-esbe (DVI) (kép: [link] de úgy veszi a TV mintha HDMI-s videót dugtam volna rá, és nincs TV adás. A 2-esbe kellett volna dugnom? Többször próbálkoztam, úgyis, hogy egyszerre volt bedugva a SCART és a HDMI. Volt több újraindítás (box és a router is), stb , de a régebben bevált SCARTos módon kívül nem működik semmi.

2013. jan. 14. 09:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Állitsd be a boxot is hdmire. Itt csak valami beállitási gond lehet vagy a boxban vagy a tvben.
2013. jan. 14. 09:52
 2/14 A kérdező kommentje:
nézegettem a box beállításait, de semmi erre utaló nincs benne (vagy csak én vagyok a béna). És az is fura, hogy most elkezdett világítani egy kék HD feliratú led a Set Top Boxon, és úgy is világít, ha a régi hagyományos TV-t dugtam vissza SCARTon át.
2013. jan. 14. 09:57
 3/14 A kérdező kommentje:

ilyen set top boxom van:

[link]

2013. jan. 14. 10:05
 4/14 Golan Trevize ***** válasza:
100%

Más HDMI-s forrásból van kép?

Másik HDMI kábellel van kép?

T-Home ügyfélszolgálata mit mond?

2013. jan. 14. 10:08
 5/14 A kérdező kommentje:

Nincs másik HDMI forrásom, és nincs másik HDMI kábelem sem. Ezt utóbbit a boxhoz kaptam, vadiúj, most bontottam ki a fóliából.

T-Home ügyfélszolgálatot még nem kérdeztem, gondoltam, ti okosabbak vagytok. :)

2013. jan. 14. 10:13
 6/14 Golan Trevize ***** válasza:

Én elsőkörben őket hívtam volna.

Nem ismerem a T-Home szolgáltatását, de nem tartom kizártnak, hogy nincs engedélyezve a HDMI kimenet a boxon.

De természetesen erre ők fognak tudni hitelt érdemlően válaszolni.

2013. jan. 14. 10:20
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Itt a fórum hozzá.

[link]

2013. jan. 14. 10:43
 8/14 A kérdező kommentje:

Felhívtam most őket. Így nem tudnak segíteni, de sikerdíjazás ellenében tudnak kapcsolni egy informatikus kollégát... (köszi de nem). Ill megkérdezték, hogy van e HD adásom. Mondtam, hogy mivel eddig nem volt HD TVm, nem volt rá szükség, ergo nincs.

Egyébként nézzem át a csatlakozásokat, meg hogy nem rossz e a kábel, stb. :(

Közben a neten nyomozok, esetleg eltérő verziószámú HDMI probléma? vagy ez a DVI dolog kavarhat be? (A tv hátlapján a HDMI1-hez oda van írva, hogy DVI, a 2-eshez nincs, viszont a jelforrás kiválasztásánál a menüben DVI/HDMI1 és 2 a források megnevezése)

2013. jan. 14. 10:50
 9/14 A kérdező kommentje:
igen, köszi, ezt olvasgatom én is.
2013. jan. 14. 10:51
 10/14 A kérdező kommentje:

Tegnap este sikeresen megoldódott a probléma:

set top box: Beállítások/Televízió: 1080i felbontás

TV: HSMI/DVI1 vagy 2 bemenetre csatlakozás

köszi mindenkinek

2013. jan. 15. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!