32"LCD HD Tv VS 32" LCD FullHD tv közt szemmel látható a külömség?

Figyelt kérdés
Tudom már sokszor feltették a kérdést. De én most nem a adatokra vagyok kiváncsi meg a pixelekre, hanem egy olyan ember véleményére, aki szembesült mind a két tv-vel úgy, hogy eggyiken is ment egy Bluray videó és a másikon is. Fontos,hogy 32" tv-röl lenne szó. Mert az tény,h 40" colosnál, ott már nagy a külömbség,mert nagy a képernyö. Sajnos uzletbe nem tudok elmenni,h megnézhessem. Ezért nagyon hálás lennék,ha valaki adna egy jó választ.

2013. jan. 9. 10:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, de attól függ, honnan nézed. Ha 4 méterről, akkor édesmindegy (főleg, ha nincsenek egymás mellett), de ha 2 méterről, akkor nagyon számít.
2013. jan. 9. 10:26
 2/6 anonim ***** válasza:

KülöNbség van köztük, külömbség az nincs.

Ez persze a film minőségétől is függ, de a fullHD mindenképp részletgazdagabb képet ad.

2013. jan. 9. 10:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ. Valószinü,h a HD melett döntök.
2013. jan. 9. 13:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen minőségű anyagot nézel rajta,

és attól, hogy milyen távolról nézed.

Ha egyébként is 3 méter körüli távolból nézed a Fullos tv-n a fullos filmet, akkor sem érvényesül a FULL HD részletessége ilyen távolságból.

Pl a FULl HD képernyőt a kép átló másfélszereséről érdemes nézni ahhoz, hogy minden kis részletet ki lehessen élvezni rajta. Persze ez csak megfelelő felbontású műsor anyag esetén teljesül.

Azt mondom, ha már egyszer pénzt adsz ki ilyesmire, akkor azt érdemes figyelembe venni, hogy televíziót az ember nem 1-2 évre vásárol, esetleg akár 10-20 -ra is. Szóval érdemes meggondolni, hogy a mostani döntéseden múlik, hogy az egyre javuló és közben többségében 3D-ssé váló adás minőséget milyen televízión fogod nézni az elkövetkező két évtizedben. Különben ha utólag rájössz, hogy jobbat kellett volna venni, akkor megint nagy pénz kidobásra kényszerülsz, mert a régi "kinötte" már az időt és elavulttá vált. nem alkalmas a most még csak mutatóban, itt-ott megjelenő minőség és élmény vissza adására.

Repülős mondással, ha egy már eleve elavult technológiát veszünk akkor nagyon hamar "kimegy belőle az idő".

2013. febr. 26. 21:57
 5/6 anonim ***** válasza:

A különböző felbontású videó anyagokat különböző optimális távolságból érdemes nézni. Az eltérő felbontású képernyőre ez ugyanúgy vonatkozik.

Itt az infó erről:

[link]

2013. febr. 26. 22:01
 6/6 A kérdező kommentje:

balu1 válasza:

Köszi szépen barátom. Igazad van. Mégiscsak a full HD mellett döntöttem.)

2013. febr. 26. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!