Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mitörténik ha egy hangfalba...

Mitörténik ha egy hangfalba párhuzamosan kötök egy 4ohmos mélyet egy 4ohmos közepet és egy 8ohmos magasszórót? Az erősítő amibe megy majd 4ohmos.

Figyelt kérdés
2012. dec. 17. 19:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ! Sok dolog tisztább lett.. Persze még mindig nem lettem hangtechnikus :) De egy valami---> A keresztváltó és a hangváltó gyakorlatilag ugyan azt takarja?? (Bocsi a hülye kérdésért.. Igaz hülye kérdések nincsenek csak hülye emberek :D) Tehát ha én szeretném hogy ez a 4ohmos erősítőn normálisan megszólaljon amit a kérdésben leirtam hangszórókat 4ohm 4ohm 8ohm az működőképes lenne a váltóval párhuzamos kötéssel?
2012. dec. 17. 21:45
 12/16 anonim ***** válasza:

[link]

A te kérdésedre nincs egyértelmű válasz.

Normál esetben a hangváltó a hangszórókhoz van méretezve, akkor működik jól, attól lesz tiszta hangzása egy hangfalnak.

Lehet összevissza is kötözgetni, szólni is fog, csak vagy az erősítő bánja, vagy pl a magas (az a legérzékenyebb, hangváltó nélkül nem ajánlott nagy teljesítmény mellett üzemeltetni.

2012. dec. 18. 09:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Lehet kapni előre gyártott cuccot, a teljesítményre kell figyelni, meg annyi csatornás (utas) legyen ahány hangszóród van.

[link]

[link]

2012. dec. 18. 09:45
 14/16 Karesz6969 ***** válasza:
Igen a keresztváltó más néven hangváltó.
2012. dec. 18. 09:54
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Akkor ha jol vettem ki ebben az esetben passziv hangváltóra lenne szükség..
2012. dec. 18. 10:30
 16/16 Karesz6969 ***** válasza:
Pontosan.
2012. dec. 18. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!