Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyire számít a megapixel szám?

Mennyire számít a megapixel szám?

Figyelt kérdés
Fényképezőgépet szeretnék venni, de nem tudom hogy jobban megéri e egy 12megapixeles gép kevesebb funkcióval, mint egy 6-8 megapixeles gép sokkal több funkcióval..

2012. dec. 2. 19:25
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Sokat számít. Nekem is van egy 6 megapixeles kamerám, de nagyon pixeles képet csinál.
2012. dec. 2. 20:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
sokkal jobban számít a szenzor minősége , egy 16 megapixeles , 15ezres géptől nem lehet sokat várni
2012. dec. 2. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Nem a megapixel számít egyáltalán, nekem pl egy 8 mp-es tükrös vázam van... :) Az érzékelő mérete sokkal többet nyom a latban. Mennyid van rá? Akkor tudnánk segíteni a választásban.
2012. dec. 3. 13:02
 4/9 Golan Trevize ***** válasza:

Számít a megapixel IS, de az érzékelő sokkal fontosabb.

Extrém példák: sok megapixeles fényképezőgép 9×13-ba nyomtatva is "maszatos" képet csinál, de egy kiváló fényképezőgéppel csinált 1 MP-es képet sem lehet A3-asba normálisan kinyomtatni.

2012. dec. 3. 13:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

10*15-ös kép nyomtatáshoz kb. 2 megapixel (MP) kell.

FullHD felbontás: 2,1 MP (a legjobb általános monitorokon is elég ekkora felbontás a legjobb minőséghez)

Nyomtatás A4 méretben: kb. 6-8 MP kell, azaz pont annyi, amennyid lesz.

Ha ennél nagyobb méretben szeretnél nyomtatni, akkor érdekes a felbontás.

Egyébként a szenzor minősége, de leginkább az optika és a JPEG tömörítés minősége (vagy még inkább a RAW fotózás lehetősége) számít.

2012. dec. 3. 14:05
 6/9 A kérdező kommentje:
olyan 20.000 körül gondoltam... nem várok sokat tőle ennyi pénzért de azért tiszta legyen a kép..
2013. jan. 2. 14:18
 7/9 anonim ***** válasza:
20ért sajnos nem kapsz olyat
2013. jan. 2. 14:48
 8/9 Pekin válasza:

Ezt kukkantsd meg ;-)

[link]

2015. nov. 3. 09:53
 9/9 anonim ***** válasza:

a 20 ezres gép nagyon olcsó, ott mindennel spórol a gyártó. általában vacak optika van benne, ami gyenge minőségű képet rajzol az érzékelőre és ezért mindegy, hogy az érzékelő mekkora felbontású, abból nem lesz jó minőségű kép.

persze lehet, hogy neked ez a minőség is elég és boldog leszel vele.

2015. nov. 3. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!