Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A LEDES LCD TVknél jelentkező...

A LEDES LCD TVknél jelentkező egyenletlen bevilágítás (felhősödés) az idő elteltével fokozódik vagy az ahogy jött a gyárból úgy marad?

Figyelt kérdés
3 napos a TV. Enyhén felhős de nem zavaró. Viszont ha szerintetek ez nőni fog azonnal visszavitetem. Köszönöm a segítséget!
2012. dec. 1. 22:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Én visszavittem volna az első nap és akkor még nem is szórakozhattak volna veled,mert három napon belül mindent ki kell cserélniük,ha vissza viszed,akár mi is van vele. Nem tudom,hogy fokozódni fog-e,de azért egy vadiúj ledes lcd-nél én nem legyintenék rá,akár milyen szar is (szerintem) az LCD mint kijelző.
2012. dec. 1. 22:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem némi ráfizetéssel hozz el egy jobbat mást nem nagyon tudsz csinálni végül is az ember azért cseréli le a TV-jét hogy jobb minőségben nézhesse a filmeket.Meg szabad kérdezni milyen típusú TV-ről van szó?
2012. dec. 1. 22:56
 3/6 A kérdező kommentje:
150E Ft volt a készülék. LG 42 LS570s. Igazából nagyon enyhe a dolog nagyon apró dolgok miatt is felkapoma fejem de azért ennyi pénzért legyen már ha nem is tökéletes fekete de folt mentes a téma...
2012. dec. 1. 23:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van apámék most vettek maguknak egy Samsung UE37ES6100 gyönyörű a képe egyből teszteltük HD filmekkel és 3D filmekkel sőt a 2D-3D-re konvertálást is minden esetben tökéletes képet adott.Sajnos azt kell mondjam az LG TV-kel sok probléma van az egyik haveromnak amióta megvette 1 éven belül kétszer volt szervizben azt mondta soha az életben nem vesz többet LG-t,főleg mikor mutattam a miénket majdnem elsírta magát.Fórumon olvastam hogy a CMR(képfrissítési frekvencia)az LG TV-k nél nem is hiteles vagy ki sem írják pedig az lenne a lényeg.Amúgy nekem is Samsung TV-m van nagyon meg vagyok vele elégedve igaz egy évvel előbb vettem mint a szüleim de minden tekintetben kitűnő képe van nincs felhősödés sem laggolás.Nem véletlenül vezeti a Samsung a a világ eladási listát LCD,LED,és 3D-TV-ben ő az első már lassan 2 éve a képernyőit számos más márkájú TV-be építik be.
2012. dec. 2. 00:59
 5/6 A kérdező kommentje:

Igazság szerint a képe gyönyörű iszonyatosan éles és szép.

100 Hz a frissítés és szoftveresen 200-ra van húzva ami persze nem az igazi de a lényeg, hardverileg megvan a 100Hz.

Nekem az LG mint márka eddig mindig bejött. Sőt sokan a Samsungra panaszkodtak körülöttem de igazából ez egyén és tapasztalat függő. De akkor sem volt a leírásban h bevilágítási hiba lenne a dologban szóval hétfőn utazik vissza valószínűleg.

2012. dec. 2. 10:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Én csak jót tudok mondani róla már 25 éve vettünk először Samsung TV-t azóta a mosógéptől kezdve a mikróig minden elektronikai cucunk ez a márka,sőt több ismerős áttért és még senki sem mondta hogy megbánta volna.De ami a lényeg a Samsung aktív 3D tV-ket gyárt az LG passzív 3D TV-ket a kettő között ez a különbség amit nem sokan tudnak vagy nem olvasnak el.

A kettő rendszer között fizikailag az a különbség, hogy a passzív rendszernél minden második sort látod egyik szemmel. A másikkal csak a közte lévők látszanak.

Ha megnézel egymás mellett egy aktív és egy passzív 3D képernyőt, mindegyiket kizárólag a hozzá adott szemüveggel, akkor azonos közeli távolságból az aktívnál tiszta éles kép látszik.

A passzívnál sűrű vízszintes csíkok látszanak a képernyőn, ami csak akkor tűnik el ha távolabb megyünk tőle.

Optimális nézési távolságok: [link]

A leírt távolságból a passzív 3D képernyőn nem lehet tiszta zavartalnul éles képet látni mert látszanak a ritkább sorok, viszont aktívnál hibátlan még közelről is a látvány!

A passzív képernyőn, 3D-ben, vagyis a hozzá való szemüveggel nézve teljes felbontású kép részleteiből elvész a fele információ egy-egy szem számára, vagyis azt 3D-ben használva elég sok a veszteség. Ez a passzív 3D rendszer hátránya.

Viszont ha valaki nem nézi 3D-ben, akkor (szemüveg nélkül) már teljes értékű annál is a kép.

Ezt fontosnak tartottam leírni mert az eladók közül is sokan nem tudják (vagy nem akarják tudni) a boltban sem.

Viszont meg kell nézni mindkettőt közelről, először szabad szemmel, hogy éppen ne látsszanak az elemi kép pontok. utána fel kell venni a passzív szemüveget és megjelennek a vízszintes csíkok. Aktívnál viszont ilyenkor is tökéletes a kép.

Még amit a 3D tv nézésről érdemes tudni, hogy közben ne billentsük oldalra a fejünket, mert ettől okozhat bármelyik technológia szédülést és egyensúlyi zavarokat (nem mindenkinél).

2012. dec. 2. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!