A LEDES LCD TVknél jelentkező egyenletlen bevilágítás (felhősödés) az idő elteltével fokozódik vagy az ahogy jött a gyárból úgy marad?
Igazság szerint a képe gyönyörű iszonyatosan éles és szép.
100 Hz a frissítés és szoftveresen 200-ra van húzva ami persze nem az igazi de a lényeg, hardverileg megvan a 100Hz.
Nekem az LG mint márka eddig mindig bejött. Sőt sokan a Samsungra panaszkodtak körülöttem de igazából ez egyén és tapasztalat függő. De akkor sem volt a leírásban h bevilágítási hiba lenne a dologban szóval hétfőn utazik vissza valószínűleg.
Én csak jót tudok mondani róla már 25 éve vettünk először Samsung TV-t azóta a mosógéptől kezdve a mikróig minden elektronikai cucunk ez a márka,sőt több ismerős áttért és még senki sem mondta hogy megbánta volna.De ami a lényeg a Samsung aktív 3D tV-ket gyárt az LG passzív 3D TV-ket a kettő között ez a különbség amit nem sokan tudnak vagy nem olvasnak el.
A kettő rendszer között fizikailag az a különbség, hogy a passzív rendszernél minden második sort látod egyik szemmel. A másikkal csak a közte lévők látszanak.
Ha megnézel egymás mellett egy aktív és egy passzív 3D képernyőt, mindegyiket kizárólag a hozzá adott szemüveggel, akkor azonos közeli távolságból az aktívnál tiszta éles kép látszik.
A passzívnál sűrű vízszintes csíkok látszanak a képernyőn, ami csak akkor tűnik el ha távolabb megyünk tőle.
Optimális nézési távolságok: [link]
A leírt távolságból a passzív 3D képernyőn nem lehet tiszta zavartalnul éles képet látni mert látszanak a ritkább sorok, viszont aktívnál hibátlan még közelről is a látvány!
A passzív képernyőn, 3D-ben, vagyis a hozzá való szemüveggel nézve teljes felbontású kép részleteiből elvész a fele információ egy-egy szem számára, vagyis azt 3D-ben használva elég sok a veszteség. Ez a passzív 3D rendszer hátránya.
Viszont ha valaki nem nézi 3D-ben, akkor (szemüveg nélkül) már teljes értékű annál is a kép.
Ezt fontosnak tartottam leírni mert az eladók közül is sokan nem tudják (vagy nem akarják tudni) a boltban sem.
Viszont meg kell nézni mindkettőt közelről, először szabad szemmel, hogy éppen ne látsszanak az elemi kép pontok. utána fel kell venni a passzív szemüveget és megjelennek a vízszintes csíkok. Aktívnál viszont ilyenkor is tökéletes a kép.
Még amit a 3D tv nézésről érdemes tudni, hogy közben ne billentsük oldalra a fejünket, mert ettől okozhat bármelyik technológia szédülést és egyensúlyi zavarokat (nem mindenkinél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!